BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  DÜNYA

Destekçiler Nahda'da, muhalifler Tahrir'de

Mısır'da Mursi yandaşları ve muhalifleri Kahire'nin iki ayrı bölgesinde gösteri düzenliyor.

Abone ol

Mursi'nin kararlarını protesto eden grupların Tahrir Meydanı'ndaki gösterileri sürerken, Mursi'ye destek veren binlerce kişi, Kahire Üniversitesi önündeki Nahda Meydanı'nda toplandı.

Müslüman Kardeşler, Hürriyet ve Adalet Partisi, Vasat Partisi, Selefi Nur Partisi, Ehli Sünnet Alimleri Birliği ve diğer Selefi grupların yanı sıra bir çok parti ve hareketin üyelerinden oluşan göstericiler, Mursi'nin düzenlemelerinin, devrim kazanımlarını korumak amacıyla yapıldığını savunuyor.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek amacı ile Mısır'ın başta İskenderiye olmak üzere diğer kentlerinde de gösteriler düzenleniyor.

MURSİ'YE KARŞI MUHALEFET GÜÇLENİYOR

Tahrir Meydanı'nda ise sol, liberal ve laik grupların, Mursi'yi protestoları devam ediyor. Mursi'nin aldığı kararları geri çekmeden meydandan ayrılmayacaklarını belirten göstericiler, ''Mursi git. Halk, yönetimin düşmesini istiyor'' şeklinde sloganlar atıyor.
Mursi'ye muhalif grupların oluşturduğu Vatan Kurtarma Cephesi Basın Müşaviri Hüseyin Abdulgani, sivil itaatsizlik ve başkanlık sarayına yürüme gibi eylemler gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Tahrir Meydanı ve çevresinde bir haftadan fazla süren gösterilerde 3 kişi hayatını kaybederken, 300'den fazla gösterici yaralandı.