BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  DÜNYA

Suriyeli çocuğun kahreden çığlıkları

Esad'ın uçaklarının bombaladığı Halep'te enkaz altında kalan ve kafasından ağır yaralanan çocuğun çığlıkları kahrediyor.

Abone ol

Savaş uçaklarının Halep'te bombaladığı binanın enkazında ağır yaralanan çocuğun, "Amca ben buradayım. Allah için beni kurtarın" çığlıkları yürek burkuyor.

Esed'e ait savaş uçakları son olarak Halep'in El Zebediye semtine saldırdı. İçine TNT patlayıcılarının konulduğu variller ile gerçekleştirilen bombardımanda, binalar adeta yerle bir oldu. Saldırının hemen sonrasında kaydedilen görüntülerde halk yaralıları kurtarmak için enkaz başına koşuyor. Patlamanın etkisi ile tozdan göz gözü görmediği enkazda küçük bir çocuğun yardım çığlılıkları duyuluyor.

Duvara yaslanmış neredeyse görülmeyecek durumda olan çocuk çevredekilere,"Amca, amca ben buradayım. Allah için beni kurtar amca" çığlıkları yürek burkuyor. Kafasından ağır yaralanan çocuk, bir şahıs tarafından kucaklanarak enkaz yerinden çıkarılıyor.

Çocuk kendisini taşıyan kişiye "Amcacığım ne olursun, beni kurtar." diyerek yalvarmaya devam ediyor. Kaydedilen görüntüler, Esed'in savaş uçaklarının sivil halkı ve özellikle çocukları nasıl öldürdüğünü göstermesi açısından dikkat çekiyor.