BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Derya Sazak'a 700 bin dolarlık villa sorusu

Medya patronu Aydın Doğan'ın verdiği 700 bin dolarlık villada oturan Derya Sazak'a Güneş gazetesi kritik sorular yöneltti.

Abone ol

Medya patronu Aydın Doğan'ın verdiği lüks villada oturan Derya Sazak'a Güneş gazetesi, "O günün şartlarında 700 bin dolar olan villayı hak etmek için nasıl bir gazetecilik yaptın?" diye sordu.

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun yönetmenliğini yaptığı "Persona Non Grata" adlı belgesel gündemdeki yerini koruyor. Belgeselde, görüş, haber ve yazıları nedeniyle işsiz bırakılan gazetecilerin hikâyeleri, kendi anlatımlarıyla dile getiriliyordu.

Projede Can Dündar, Fatih Yağmur, Uluç Özcü, Sibel Oral, Ahmet Şık, Murat Aksoy, Hasan Cemal, Derya Sazak, Fatih Altaylı, Bekir Coşkun, Ayşenur Arslan, Gürkan Hacır, Sevim Özay, Rıdvan Akar, Aydın Doğan, Doğan Ertuğrul, Yekta Kılıç, Tuğçe Tatari, Mustafa Kuleli yaşadıklarını anlattı.

AHMET ŞIK VE TUĞÇE TATARİ İTİRAZ ETTİ

Belgeselde konuşmalarına yer verilen Ahmet Şık ve Tuğçe Tatari dün, birbiri ardına yaptıkları açıklamalar ile belgeselde yer alan Derya Sazak, Fatih Altaylı gibi yönetici konumundaki gazeteciler ve Aydın Doğan gibi patronların kendileriyle aynı şekilde değerlendirlemeyeceğini söyleyerek tepki göstermişti.

gunes.20150505111632.jpgBugün de Derya Sazak'ın belgeseldeki açıklamaları, Güneş Gazetesinin manşetine yansıdı.

"BİR YERDE OTURMAM GEREKİYORDU"

Tuluhan Tekelioğlu'nun "Bu ev Aydın Doğan'ın size hediye ettiği ev mi?" sorusu üzerine duraklayan Derya Sazak şöyle yanıt vermişti: "Hediye değil. Hayır hediye söz konusu değil. Ben Ankara'dan geldikten sonra, ikinci yılın sonunda, yalnız bana değil, Ertuğrul'a (Özkök) ve Mehmet Ali Yalçındağ'a da gazetedeki mukavelemizin gereği olarak alınan ev. Gazeteci olarak Ankara'dan geldim. Bir yerde oturmam gerekiyordu. O yıllarda medyada çok iyi para kazanılıyordu. Sözleşmemin karşılığı olarak alındı. O zaman yüksek bir rakam da değildi, 700 bin dolara alındı."

GÜNEŞ GAZETESİ SORUYOR!

- O günün şartlarında 700 bin dolar olan villayı hak etmek için nasıl bir gazetecilik yaptın?
- O dönem medyada çok paralar kazandığımız dönemdi derken dönemin özelliği neydi?
- İlkesizliğinin ve Erdoğan düşmanlığının temelinde kazanamadığın o çok paralar mı var?
- 700 bin dolar için çok küçük bir para diyorsun, senin için büyük para ne kadar?
- Eski patronun Aydın Doğan, Beykoz'daki bu villayı sana hangi sebeple aldı?
- Yayın yönetmeni olduğun o günlerde gazeteciler nasıl çok para kazanıyordu?

sazak.jpg