BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Derya Alabora kimdir Ateşböceği Cahide Pars karakteri

Derya Alabora kimdir kaç yaşında nereli? Ateşböceği dizisinde Cahide Pars karakterini canlandıran Derya Alabora sette kaza geçirdi. Derya Alabora ile ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Star TV'nin yayınlandığı günden itibaren reyting kıran dizisi Ateşböceği'nde talihsiz anlar. Cahide Pars karakterini canlandıran Derya Alabora kaza geçirdi. Derya Alabora ile ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Derya Alabora 19 Ağustos 1959 tarihinde,İstanbul'da dünyaya geldi. Annesinin adı Türkan Harupçu, babasının adı Nazım Harupçu'dur. "Alabora" soyadını "ikinci annem" dediği teyzesinden almıştır. Mimar Sinan Üniversitesi'nde Tiyatro bölümünden 1982 yılında mezun olmasının ardından Bursa Devlet Tiyatroları bünyesine geçen oyuncu, burada bir yıl kadar çalıştıktan sonra istifa etti. Devlet tiyatrolarından ayrılmasının ardından çeşitli özel tiyatrolara çalışan Alabora, aralarında Jean Gennet'in Balkon, Özen Yula'nın Ay Tedirginliği veBryony Lavery'nin Frozen'ının da bulunduğu pek çok oyunda yer aldı. Bir süreAli Poyrazoğlu ile çalıştı.Tiyatro Grup'un kurucu kadrosunda bulunan Alabora,DOT ve garajistanbul tiyatrolarında sahne aldı.

1987 yılında rol aldığı Bir Kırık Bebek adlı filme beyazperdedeki ilk rolünü oynayan Alabora, 1998 yılında rol aldığı ve yönetmen Çağan Irmak'ın çıkışını gerçekleştirdiği kısa film olan Bana Old and Wise'ı Çal'da Erkan Can ile beraber kamera karşısına geçti.

MASUMİYET İLE ZİRVEYE OTURDU

Alabora'nın sinemada doruk noktaya ulaştığı film ise Zeki Demirkubuz imzasını taşıyan Masumiyet oldu. Bu filmde canlandırdığı hayat kadını Uğur karakteri ile aralarında Ankara Film Festivali ve Antalya Film Şenliği'nin de bulunduğu çok sayıda ödül kazandı.

Salkım Hanımın Taneleri, Yengeç Sepeti, Ademin Trenleri gibi pek çok başarılı sinema filminde rol alan Alabora, 1996-2001 yılları arasında gösterimde kalan T.V. dizisi Şaşıfelek Çıkmazı ile televizyon izleyicilerinin de beğenisini kazandı. Alabora, son olarak 2009-2010 yılları arasında yayınlanan gençlik dizisi ES-ES'de Selmin karakterini canlandırdı.

İnsan ve hayvan hakları, düşünce özgürlüğü gibi konularda çalışmalar yapan Alabora, 2009 yılında hayvan haklarının korunmasıyla ilgili çekilen kısa film Ezber'de rol aldı.

Kendisi gibi oyuncu olan Uğur Yücel ile 1983 yılından bu yana evli olan Alabora, bu evlilikten Can Yücel (d.1985) adlı bir çocuğa sahiptir.

2014 yılında "Paşa Gönlüm" dizisinde; Derya Alabora, Tarık Papuççuoğlu,İsmail Filiz, Kerem Atabeyoğlu, Nilüfer Açıkalın, Sema Keçik ile birlikte oynamıştır.