BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,22
HABER /  DÜNYA

Dershaneleri zorla kapatmak gibi...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Allah biliyor, milletimiz de bilsin ki dershaneleri zorla kapatmak veya kapanmaya zorlamak gibi bir düşün...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Allah biliyor, milletimiz de bilsin ki dershaneleri zorla kapatmak veya kapanmaya zorlamak gibi bir düşüncemiz yoktur" dedi.
ÖZ-DE-BİR, Final Dershaneleri, Sınav Dershaneleri, Güvender, Önder, Töder, Çözüm dershanelerinin temsilcileri, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Arınç, son günlerde hükümet ve dershaneler arasında arzu etmedikleri bir tartışma ortamının doğduğunu ifade ederek, “Dershaneler hakkında tartışma ortamında ne yapmak istediğimiz de çok açık olmadı. Bu konu giderek büyüdü ve hoş olmayan bir takım sözler, davranışlar ortaya çıktı. 15 gün evvel ki bakanlık kurulumuzda meselenin yeniden ele alınmasını dershanelerimizin öğrencileriyle, öğretmenleriyle, şüphesiz sahipleriyle, patronlarıyla, onları temsil eden meslek kuruluşlarıyla, yani bütün paydaşlarıyla yeniden birlikte ele alınmasını ve bunun sonucuna göre hükümetimizin bir karar vereceğini ifade etmiştim. Hükümet olarak dershanelerin kapatılma sürecinin sağlıklı olması için 2 yıllık süre öngörüyoruz. Eylül 2015. O tarihte dershanelerin okullaşma sürecinde son noktaya gelmesini öngörüyoruz” dedi.

"BENİM ÇOCUKLARIM DA GİTTİ"
Kendi çocuklarının da dershaneye gittiğini belirten Arınç, “Dershaneler Türkiye’nin bir parçası, eğitim sistemimizin bir parçası oldular. Onlara karşı bir husumet içerisinde değiliz. Dershanelerimiz kötü kurumlardır, ‘haşa’ böyle bir şey düşünerek ortadan kaldırmak gibi kötü bir düşüncemiz yok. Sadece yeni eğitim sistemi içerisinde dershanelere olan ihtiyaçların giderek azalacağını, daha çok okullaşma ihtiyacının artacağını düşündük. Bir özendirme, teşvikle acaba dershanelerimiz bu birikimlerini okula dönüşme yolunda kullanabilirler mi, düşüncemiz oldu” ifadelerini kullandı.
Zaman zaman doğru, hoş olmayan kapanma, kapatma sözleri kullanılmış olabileceğini belirten Arınç, “Allah biliyor, milletimiz de bilsin ki bunları zorla kapatmak veya kapanmaya zorlamak gibi bir düşüncemiz yoktur. Bunlar hür teşebbüstür, kar marjı yüksek olan bir iş değildir. Vatanperver bir iştir” diye konuştu.
Meseleye ideolojik bakmadıklarını kaydeden Arınç, “Kimseye zarar vermeden bu süreci aşabilir miyiz ona bakıyoruz. Artık alınan kararlarla da anlaşma sürecinde de katılmak isteyen arkadaşlar ile beraber çalışacağız. Önerileri, teklifleri, yol gösterişleri bizim için önemlidir. Meseleye kategorik bakmadığımızın, ideolojik bakmadığımızın ispatı olarak el ele vererek bu meseleyi çözeceğiz” şeklinde konuştu.

’TARTIŞMAYI FİTNE ATEŞİNE ÇEVİRMEYE ÇALIŞTILAR’
Arınç, “Tartışma dershane boyutundan çıktı. Birileri durumdan vazife çıkarmak suretiyle iki tarafın karşı karşıya gelişini fitne ateşine çevirme gayretine girdi. İki tarafın bu fitneyi söndürmesi için gayret etmesi lazım. Birtakım hesaplaşmaların dershaneler üzerinden yapılmaması lazım. Biz yanlış yapmamaya gayret ediyoruz hükümet olarak. Başından beri Sayın Bakanımızla ya da bu işle ilgili arkadaşlarımız bir araya geldi. Pazartesi günkü açıklamamızdan itibaren olumlu bir aşamaya geldik. Tartışmanın bittiğine yönelik işaretler aldığımızı gördük, bu birbirimizi çok mutlu etti” dedi.
(İHA)