BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL

Dershaneler dağın yolunu kesti

Norşinli (Bitlis Güroymak) kanaat önderi Şeyh Nurettin Mutlu, gençlerin yeniden örgütün hedefi haline gelebileceği uyarısında bulundu.

Abone ol

Dershanelerin gayretiyle bölgedeki çocukların üniversite hayallerini gerçekleştirdiğini ve dağ yolunun kapandığını belirten Mutlu, hükümeti kararını gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kanaat önderlerinden Norşinli (Bitlis Güroymak) Şeyh Nurettin Mutlu'nun açıklamaları Zaman gazetesinde yer aldı. Habib Güler imzalı Mutlu, kapatılma kararıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYOR

Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesinde yüzyıllardır devam eden medrese eğitimi geleneğini sürdüren Şeyh Nurettin Mutlu, Doğulu çocukların eğitim alanında önemli başarılar elde etmesini sağlayan dershanelerin kapatılması yönündeki kararı üzüntüyle karşıladığını kaydetti. Zaman’a açıklamalarda bulunan Mutlu, “Cumhuriyet tarihi boyunca eğitim alanında geri kalan bölgemizde dershaneler büyük bir görev ifa ediyordu. Dershaneler özellikle son yıllarda bu açığı önemli ölçüde kapattı. Onların aracılığıyla üniversite hayalleri kuran ve dağa gitmek yerine eğitimini sürdüren öğrenciler, kapatma kararıyla umutsuzluğa kapılacaktır. Bu eğitim kurumları, aynı zamanda çocukları kötü alışkanlıklardan da korumaktadır.” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ UMUT VERİYOR

Terör örgütü PKK’nın yıllardır özellikle Doğu’daki eğitim müesseselerini hedef aldığını ve bu kurumları dağa çıkışın önünde bir engel olarak gördüğünü hatırlatan Nurettin Mutlu, bu durumun dershanelerin bölgede ne kadar hayati bir görev üstlendiğini ortaya koyduğunu dile getirdi. Mutlu şöyle konuştu: “Son yıllarda dershanelere giden öğrencilerimiz imtihanlarda büyük başarılar elde ediyor, diğer bölgelerde daha iyi şartlarda eğitim gören çocuklarla rekabet edebiliyordu. İmtihanlarda başarılı olan öğrencilerimiz, bölgemizin makûs kaderini değiştirmek adına da bizlere umut vermektedir. Devletin eğitim alanında kapsamlı ve altyapısı hazır bir sistem geliştirmeden dershaneleri kapatması, bölgemiz başta olmak üzere tüm ülkemizde olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Ortaya çıkacak muhtemel kaos ortamının da geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz.”

Dershanelerin kapatılması konusunda toplumdan yükselen endişelerin dikkate alınması ve iyi analiz edilmesi gerektiğini vurgulayan Mutlu, “11 yıllık dönemde ülkemize çok büyük hizmetler yapan hükümetimizin, Doğu’da eğitim ve öğretimin yanı sıra çok büyük hizmetler yürüten dershaneler konusunu yeniden ele almasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Mutlu, Türkiye’de yaşanan sorunların en temel nedeninin eğitimsizlik olduğuna işaret etti ve ortaya konacak tüm projelerde daha çok gencin daha iyi şekilde eğitilmesinin hedef alınması gerektiğini sözlerine ekledi.