BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.387,53
HABER /  DÜNYA

Dershane çalıştayında gergin anlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı’nda gergin anla...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı’nda gergin anlar yaşandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı tartışmalara sahne oldu. İç Anadolu dershane yöneticilerinin katıldığı çalıştay, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, açılış konuşmasının ardından basın mensuplarını dışarı davet edince tartışma çıktı. Öğretmenler sorularına cevap alamayınca salonu terk ettiler.
Ankara bölgesi dershane temsilcileri adına çıkışta basın açıklaması yapan Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Ankara Yöneticisi Abdullah Yüksel, “Haklı davamızı ve uğrayacağımız haksızlığı Samsun’dan, Antalya’dan, İzmir’den seslendirdik. Hükümet yetkilileri bizi dinlemediler, dün İstanbul’da duvara seslendik yine duymadılar, ama bugün burada Başkent’ten ağaca seslenmek istiyoruz. Çünkü ağaç meyve de verir, ağaçtan odun da olur” dedi.
Öğrencilere yardımcı olmak için bu kurumları açtıklarını ifade eden Yüksel, şunları söyledi:
“Bizler bu eğitimi sizler talep ettiğiniz için açtık. Sizler ‘çocuklarımıza sahip çıkın’ dediğiniz için bu kurumları açtık. Çünkü bizler eğitimin alternatifi ve paraleli değiliz. Bizler destekçiyiz, işimizi de çok iyi yapıyoruz. Gidin bakın sorun üniversitede okuyanlara, mezun olanlara, kaç kişi çıkar dershaneye gitmeden üniversiteyi kazanmış. Biz eğitimin yarası değiliz. Biz eğitimin merhemiyiz, bizim gücümüz kalemimizdir. Kalemden kime zarar gelir.”