BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.412,29
HABER /  GÜNCEL

Dere taşlı, evleri su bastı

Lapseki’de sabaha karşı başlayan şiddetli yağış nedeniyle ilçeye bağlı Şevketiye köyünün içinden geçen dere taştı, 20’den fazla evi su bastı...

Abone ol

Lapseki’de sabaha karşı başlayan şiddetli yağış nedeniyle ilçeye bağlı Şevketiye köyünün içinden geçen dere taştı, 20’den fazla evi su bastı.
Sabah erken saatlerde Şevketiye köyüne gelen Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz köy muhtarından bilgi aldı. Lapseki belediyesine ve köylere hizmet götürme birliğine ait kepçeler köyde temizleme çalışmasına başladılar. Güreci köyü altında yazlıkçıların oturduğu bölgede ise bazı evlerin bahçelerini su bastığı, Gürecialtı Şehit Hasan Öztekin Camii bahçesi imamının evini de su bastığı öğrenildi.
Köy muhtarı Seyfettin Turan, “Sabah erken saatlerde ormanlık alanda bulunan Çavuşköy’den aradılar, çok yağış oldu ve çok su geliyor dediler. Biz de vatandaşlarımıza haber verdik çok şükür can kaybımız yok ama dere kenarında bulunan 20’yi aşkın evi su bastı bir vatandaşımızın da 2 tane kuzusu ölmüş dağdan gelen ağaçlar köprü ayaklarını tıkayınca dere taştı “dedi.
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Sabaha karşı başlayan şiddetli yağış nedeniyle Şevketiye köyümüzde dere taşması sonucunda bazı evleri su basmış olduğunu duyduk ve iş makineleriyle köyde dere içerisinde buluna ağaçları aldık köprü ayaklarını temizledik ekiplerimiz çalışıyor buna şükür can kaybı yok” dedi.
(İHA)