BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Derbi ve transfer mesajı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, derbi maçı ve transfer dedikodularıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Abone ol

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Aralık Çarşamba günü yapılacak derbi karşılaşması için dostluk mesajları verdi. Aysal transfer dedikodularına da son noktayı koydu.

Ünal Aysal, ''Bir kere yüzde yüz herkesin emin olması gereken bir şey var: Biz Fenerbahçe'yi en iyi şekilde ağırlayacağız. Güzel, dostane, bize yakışır, iki büyük takıma yakışır bir maç olacak. Ümit ediyorum, iyi oynayan kazanır. Fenerbahçe'ye de iyi şanslar diliyorum ama biz ekibimize güveniyoruz ve Galatasaray olarak buradan iyi bir neticeyle ayrılacağımıza dair içimdeki hisler çok kuvvetli...'' ifadelerini kullandı.

TARAFTAR ALMAMA KARARI

Aysal, derbi karşılaşmalara rakip taraftarın alınmaması kararının geçici bir tedbir olduğunu, bunun kısa sürede önleneceğine inandığını ifade etti. Trabzonspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi karşılaşması nedeniyle maç günün tartışılmasına konusunda Aysal, karşılaşmanın hafta içi oynanmasının doğru bir karar olmadığını savunarak, ''Böyle bir kaza oldu. Ancak biz Trabzonspor maçı seyredilsin diye maçı 16.00'da oynamak, salı gününe almak gibi bir kararı doğru bulmuyoruz'' dedi. Aysal derbi karşılaşmasının bol gollü geçmesini bir yönetici olarak da ''huzur içinde'' yapılan bir maç olmasını dilediğini, taraftarlardan da bu konuda yardımcı olmalarını istediğini söyledi

TERİM'İN KARARI BEKLENİYOR

Basında çıkan transfer haberleri hatırlatılarak, Atletico Madrid'te forma giyen Jose Antonio Reyes'in de aralarında bulunduğu bazı oyuncularla görüşme yapıp yapmadıklarına ilişkin soru üzerine Aysal, şunları kaydetti: ''Hocamızın (Fatih Terim) kafasında bir takım isimler var. Benim kafamda bazı isimler var. Sağdan, soldan, danışmanlarımızdan gelen isimler var. En sonunda hocanın onay vermediği oyuncuyu devreye sokmamız mümkün değil. Onun için en sonunda bu liste üzerinden hocanın istiyorum dediği isim kimse, onları arkadaşlarımız gidecek pazarlığını yapacaklar.''

REYES TÜRKİYE'DEN ÇEKİNDİ

Reyes ile görüştüklerini kaydeden Aysal, ''Reyes, Ujfalusi ile birlikte getirmek istediğimiz bir oyuncuydu. Atletico Madrid'te kabul etmişti ama Reyes Türkiye'yi tanımadığı için çekingen davrandı. Bugün Reyes'in tavrı değişmiş durumda. Bizim Reyes'in oynayacağı pozisyonda teknik direktörümüzün birisine bugün ihtiyacı var mı? O ayrı bir olay'' dedi.

ARDA'NIN BONSERVİSİNİN ÜÇTE BİRİ

''Reyes'in transferi Teknik Direktör Fatih Terim'in onayına mı kaldı?'' şeklindeki soru üzerine Aysal, ''Gazetelerde bir takım şeyler çıktı, (Hoca fiyatı yüksek buldu) filan gibi. Fiyat konusunda her hangi bir sorunumuz yok. Sadece Reyes'e ihtiyacımız olup olmayacağına yönelik bir sorunumuz var. Hocamızın kararı da bu yönde bir karar olacak'' dedi. ''Bonservisle ilgili problem var mı?'' şeklindeki soru üzerine Aysal, bu konuda bir sorun olmadığını, Reyes'in bonservis bedelinin Atletico Madrid'e transfer olan Arda'nın bonservis bedelinin üçte biri kadar olduğunu ifade etti.

KAYSERİSPOR TEKLİFİ KABUL ETMEDİ

Kayserispor'dan Amrabat için kulübü Kayserispor ile görütüklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını ifade eden Aysal, ''Biz resmen böyle bir talepte bulunduk ama netice alamadık. Kayserispor'un fikri değişirse bu konuda neticeye varmak isteriz'' diye konuştu.