BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu Esad'ı yerden yere vurdu

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye halkının yanında olduklarını söyleyerek Esad'ı zalimlikle suçladı!

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye ile gelinen noktada yaşanan sıkıntıları anlatarak, Suriye halkı ile sıfır problem peşinde olduklarını söyledi. Köln'de matem orucu iftarına katılan Davutoğlu, Malatya'da kurulan füze sisteminin ise tamamen savunma amaçlı olduğunu söyledi.

Köln Hacı Bektaş-ı Veli Alevi Cemevi'nde matem orucu iftarına katılan Davutoğlu burada yaptığı konuşmada zalimin karşısında mazlumun yanında olduklarını belirterek Suriye konusunda Türkiye'nin insanın mezhebine değil tutumuna ve ilkelerine baktığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu kimsenin kendisine ya da Başbakana Suriye yönetimini anlatmasına ihtiyacı olmadığını belirterek şunları kaydetti:

''Çünkü kimse bizim kadar tanıyamaz. 9 yılda 62 kere gittim ve her seferinde Esad ile görüştüm. Vizeler kaldırıldıysa birçok ortak adım atılma noktasına geldiysek onu biz yaptık bizim hükümetimiz yaptı. Biz bu kadar şeyi inşa ettikten sonra niye yıkalım bunu ne menfaatimiz var? çok basit bir soru soruyorum biz durup dururken Suriye ile yolları ayırma cihetine girdik.''

TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE ŞARTSIZ DESTEK!

2005-2006 yıllarında Büyük Orta Doğu Projesi'nin çıktığında Suriye'ye en çok baskı yapıldığı dönemde dışarda en fazla Türkiye'nin Suriye'yi savunduğunu belirten Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Onlara şu garantiyi verdik; eğer başkası size ya da Amerika size saldırırsa sizin yanınızdayız. 9 yıl destek olduk. Ama ne zaman ki Suriye yönetimi döndü dışardaki müstevlilerle mücadele etmek yerine kendi halkı ile mücadele etmeye başladı bu yıl içinde, o zaman o kardeşlerimize dedik ki yapmayın! Başbakan gitti konuştu 'zulüm yapmayın etmeyin' dedi. Ben gittim konuştum

Öyle komşularla sıfır problem ilişkisi dediysek biz Suriye halkıyla sıfır problem peşindeyiz zalimlerle yan yana durmayız. Bedel ödüyoruz bunun için bedel ödüyoruz. 9 yıldır elimizle inşa ettik bu ilişkileri niye bozalım."

FÜZE SİSTEMİ SAVUNMA AMAÇLI


Davutoğlu Malatya'nın Kürecik ilçesine konuşlandırılan füze savunma sisteminin tamamen savunma amaçlı olduğunu, saldırı amacının bulunmadığını açıkladı. Sistemin sadece erken uyarı radarı olduğunu söyleyen Davutoğlu, sistemin nükleer tehdit söz konusu olunca devreye gireceğini ve tamamen Türkiye'nin bütünlüğünün korumanması amacı taşıdığını ifade etti. Asıl hedeflerinin dünya ve Ortadoğu'nun nükleer silahlardan tamamen arındırmak olduğunu kaydeden Davutoğlu, füze sisteminin bu amaçla kurulduğunu söyledi.

EN BÜYÜK ALEVİ BENİM

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Muharrem ayı matem orucuna da değinerek Kerbela'da kanı dökülenlerin insanlığın seçilmiş kulları olduğunu ve onların tüm insanlık adına çile çektiklerini söyledi. Memleketinde Alevi kültürünün izlerinin bulunduğu ve duaları ehlibeyitle başlayıp ehlibeyitle bitirdiklerini anlatan Davutoğlu şöyle konuştu:

''Ben Torosların çocuğuyum. Oralarda da Alevi kültürünün izleri vardır. Babaannem dualarında sürekli ehlibeyit ile sonra başlar ehlibeyit ile bitirirdi. Ehlibeyit bizim canımız yüreğimiz ciğerimiz ve eğer ehlibeyti sevmek eğer ehlibeyt için gözyaşı dökmek eğer Muharrem ayında yas tutmak Alevilik ise en önde gelen Alevi de benim''