BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.382,61
HABER /  DÜNYA

Depremin yıl dönümünde anıldılar

12 Kasım 1999’daki Düzce depreminde hayatını kaybedenler için Kaynaşlı’da anma programı düzenlendi. <br/>Kaynaşlı merkezinde düzenlenen töre...

Abone ol

12 Kasım 1999’daki Düzce depreminde hayatını kaybedenler için Kaynaşlı’da anma programı düzenlendi.
Kaynaşlı merkezinde düzenlenen törene Düzce Valisi başta olmak üzere protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende deprem afetinde hayatını kaybedenler için mevlid okutuldu, pilav dağıtıldı. Anma programına katılanlar ardından deprem şehitliğine geçti. Düzce depreminde hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı.
12 Kasım depreminde yakınlarını kaybeden Münevver Karadeniz, 4 akrabasını birden toprağa verdiklerini söyledi. Depreme aynı evde yakalanan yakınlarının saatler sonra enkazdan çıkarılabildiğini belirten Münevver Karadeniz, şöyle konuştu: “Evde, yiğenlerim, damadım hepsi öldü. Bir evde damadımla babası bir evde torunu ile annem vardı ve hepsi bir arada gitti. Ev zaten bir canlının çıkamayacağı şekle gelmişti. Taş üstünde taş kalmadı. Damadım 4 gün sonra enkaz altından çıkarılabildi. Allah’ım aynı acıları bir daha bizlere göstermesin.”
Gülhanım Şahin de 24 yaşında enkaz altında kalarak hayatını kaybeden oğlu için mezarı başında gözyaşı döktü. Babasının biriktirdiği düğün parası ile açtığı işyeri mezarı olan talihsiz genç 3 gün sonra toprağa verilmişti. Oğlunun mezarı başında dua eden acılı anne, 7 katlı binanın altında kalan oğlunun cansız bedenini bile göremediğini hiç unutamadığını söyledi. 24 yaşında depremde kaybettiği oğlu İsmail Şahin için ağlayan gözü yaşlı anne Gülhanım Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oğlum Kaynaşlı’da kendine işyeri açmıştı. Evlenmek istemedi. Kendisi hazırladığımız düğün parası ile işyeri açacağını söyledi.12 Kasım depreminde 7 katlı binanın altından çıktı, 3 gün sonra aldık oğlumu enkazın altından ama bize göstermediler. Mezarlığa gelip toprağına bakıp bakıp gidiyoruz”
Gülhanım Şahin, depremi hiç unutamadığını belirterek “Her gün her an deprem olacakmış gibi yaşıyorum. Sanki bugün olacakmış gibi içimde his var” dedi.
(İHA)