BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.380,51
HABER /  DÜNYA

Kosova’da Suriye operasyonu

Suriye’de savaşa katılan Kosovalılara operasyon düzenlendi. Terör suçu şüphesiyle 6 Kosovalı gözaltına alındı.<br/>Kosova Polisi, Balkanlar’...

Abone ol

Suriye’de savaşa katılan Kosovalılara operasyon düzenlendi. Terör suçu şüphesiyle 6 Kosovalı gözaltına alındı.
Kosova Polisi, Balkanlar’da El Kaide yolunda yürüdüğünü iddia eden Ebu Hafs El Albani lakabını kullanan Genc S.’yi tutukladı. El Kaide’nin yakın bir zamanda Balkanlar’a geleceğini iddia eden Genc S.’nin, Kosovalı olarak Suriye’de diğer Arnavutlar’la birlikte savaştığı öğrenildi.
Bir süre önce Kosova’ya dönen Genc S., şüphe üzerine Kosova polisi tarafından tutuklandı. Tutuklama bir süre yapılan izlemenin ardından gerçekleşti. Genc S.’ye terör eylemlerine katıldığı şüphesiyle 30 günlük gözaltı süresi verildi.
Kosova medyasında yer alan haberlere göre, Kosova polisi, Priştine ve Gilan’da gerçekleştirilen operasyonlarda, Genc S.’nin arkadaşlarını da gözaltına aldı. Operasyonda belli miktarda patlamaya hazır düzenekli patlayıcı ele geçirildi.
Gözaltına alınan Valon S., Musli H. ve Nuredin S.’nin, yapılan incelemeler sonucunda Suriye’deki çatışmalarla ilgili olarak gözaltına alındıkları öğrenildi. Bekim M., ise Kosova’da faaliyet gösteren Hristiyan bir örgütün mensupları olarak dini kitapçıklar dağıtan 2 Amerkalıya karşı fiziki saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

“CİHAT CEMAATİN’NDEN” KOSOVA POLİSİNE TEHDİT BİLDİRİSİ
Bu arada “Kosova’da Tevdit ve Cihat Cemaati” isimli örgüt, Kosova polisini tehdit eden bir bildiri yayımladı.
Bildiride, Kosova Polisi tarafından terör şüphesiyle gözaltına alınan 6 kişinin serbest bırakılmaması durumunda polisin “acı veren saldırlarla” karşı karşıya kalacağı belirtildi. Bildiride, “Kosova Terörist Polisi, kardeşlerimizi sebest bırakmasanız acı verecek saldırılara maruz kalırsınız. Sizin bu dünyadaki yaşamı sevdiğiniz kadar bizim ölmeyi isteyen adamlarımız var” ifadesine yer verildi.
(İHA)