BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  EKONOMİ

Denmar Marketler zincirini KİM satın aldı

Toptan ve Perakende Sektörünün Yeni Oyuncusu KİM Market

Abone ol

Kim Marketler Zinciri, İstanbul ile başladığı yatırımlarını Marmara Bölgesi ve yurt dışında devam ettiriyor. Türkiye genelinde mağazalaşmak için ilk adımı atan şirket, mayıs itibariyle 11 şube ile İzmir'de faaliyet göstermeye hazırlanıyor. 15 milyon lira piyasa değerine sahip Denmar Marketleri'nin satın alındığını söyleyen şirketin Genel Müdürü Hamit Akçay; "Teknik ve resmi sözleşmelerimiz tamamlandı. Bu satınalma operasyonu sayesinde Marmara Bölgesi dışındaki ilk yatırımımızı İzmir'e yapmış bulunduk. Hedefimiz ilk etapta İzmir merkezli olmak üzere, Ege Bölgesi'nde yeni mağazalar açmak" dedi.

Grup olarak hem yurdışında, hem de Türkiye genelinde mağazalaşmayı sürdüreceklerini vurgulayan Akçay, hedeflerinin 85'e çıkan mağaza sayısını yıl sonuna kadar 100 mağazaya ulaştırmak ve 300 yeni istihdam sağlamak olduğunu kaydetti.

Denmar Marketleri ile satın alma görüşmelerini tamamlayan KİM, ilk etapta 10 bin 500 metrekare büyüklüğünde 11 süper marketi bünyesine ekleyecek.

Dr. Hamit Akçay, mağaza açtıkları tüm illerde yerli tedarikçilerle çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu: "Biz sadece Anadolu'ya açılmıyoruz, aynı zamanda Anadolu'yu da İstanbul ve Türkiye'ye açıyoruz. Yerel firmalardan aldığımız kaliteli ürünleri de tüm Türkiye'deki mağazalarımızda satmaya başladık. Değer üreten perakendeci olma misyonu ile hareket ederek gittiğimiz her şehrin ekonomisine katkı sağlamayı da amaçlıyoruz. Edirne'den İzmir'e, İzmir'den Erbil'e uzanan bir değer zinciri oluşturduk. Büyük düşünüp yerel hareket ederek ülkemizin gelişimine ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacımız ve bunun için var gücümüzle de çalışmaya devam edeceğiz" dedi.