BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

Denizli okullar tatil mi hava durumu

Denizli, Uşak, Burdur'da hava durumu kötü meteoroloki kar yağışı için yeni uyarı geçti. Yağışlar gece boyunca devam edecek Denizli Valiliği okulların tatil edildiğini açıkladı.

Abone ol

Denizli, Uşak, Burdur'da hava durumu çok kötü meteorloji kar yağışı için uyardı. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, kent genelinde 5 Ocak Pazartesi günü başlayan kar yağışının 7 Ocak Çarşamba günü saat 06.00’ya kadar devam edeceğini belirtti.

Kar kalınlığının il merkezinde 30 santimetreye ulaştığını kaydeden Kocatepe, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Şehrimizin ana ulaşım yollarında Aydın, Afyonkarahisar, Antalya, Muğla ve Uşak yol güzergahları karayolları ve diğer kurumlara ait iş makineleri ile yapılan çalışmalarla ulaşıma açık tutulmaktadır. İl merkezini ilçelere ve mahallelerimize bağlayan yollarda da yine Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve kamu kurumlarına ait iş makineleri ile karla mücadele edilmektedir. 7 Ocak Çarşamba günü de devam edecek olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması ve öğrencilerin sağlıklarının tehlikeye atılmaması amacıyla ilk ve orta dereceli okullarımız 1 gün daha tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarımızda görev yapan engelli ve hamile personel de 7 Ocak Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır."

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmalarına 450 personel, 50 kamyon, 20 grayder, 19 kepçe, 2 loder ve 2 kar küreme kamyonunun katıldığını, 600 tondan fazla tuz kullanıldığını belirtti.

Buzlanma ve don olaylarına karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiğini kaydeden Zolan, "Vatandaşlarımızın huzuru ve can güvenliği bizim için her şeyden önemli. Bu amaçla bugün ve yarın belediye otobüslerimiz ücretsiz olarak hizmet verecek" dedi.

5 GÜNLÜK DENİZLİ HAVA DURUMU 

screen-shot-2015-01-07-at-11.35.05-am.png