BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  MEDYA

'AK Parti ve muhalefetin 2 yanlışı'

Fehmi Koru bugünkü yazısında AK Parti ve muhalefetin ayrı ayrı birer hatasının bulunduğunu söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakan için yaptığı oylamada Yüce Divan'a sevk edilmemeleri öngörüldüğünden bu yana Yüce Divan tartışmaları devam ediyor. Habertürk yazarı Fehmi Koru, Yüce Divan eksenli tartışmalarla ilişkin iki temel konuda, muhalefet ve AK Parti'nin hataya düştüğünü ileri sürdü.

Koru, Meclis’teki komisyondan 'AK Partili üyelerin firesiz oylarıyla reddedilerek çıkan kararın muhalefeti şaşırtmış olduğunu ileri sürdüğü yazısında şöyle dedi:

Şimdi gözlerini Meclis Genel Kurulu’na dikmiş durumdalar: Orada gizli oy kullanılacak... 70 kadar AK Partili milletvekili “3 dönem kuralı” sebebiyle bir dahaki seçimde aday olamayacak... İçlerinden yarısı bile iç burukluğunu “evet” oyuna çevirirse...

Hesabı bu muhalefetin...
Ve yanlış bir hesap bu.

"AK PARTİ'DE STRATEJİK KARAR ALMA MEKANİZMASI FARKLI"

Koru, bu savını 'AK Parti’de stratejik karar alma mekanizmasının farklı olduğunu' belirterek destekledi. Koru'ya göre 'AK Parti'de ekanizma tepeden aşağıya çalışıyor ve Hükümete veya partiye veya devlete yönelik bir “tehdit” algılaması söz konusuysa kendini dış etkilenmelere kapatıyor, o andan itibaren derhal “ikna” süreci devreye giriyor. Önce en yakınlardan “tehdit” değerlendirmesine kuşkuyla bakanlar ikna ediliyor, sonra da onların diğerlerini ikna etmesi bekleniyor. Tepedeki (hükümet, Meclis grubu, parti genel merkezi) ikna işlemi bittiğinde örgütlerin iknasına çalışılıyor. En sonda da oy veren kitlelerin “tehdit” değerlendirmesini benimsemesi süreci devreye giriyor.'

Yazar, bu yüzden de muhalefetin 'Meclis’te yapılacak oylamada farklı bir sonuç çıkmasını bekleyenler, bir kez daha hayal kırıklığı yaşayacaklar'ını ileri sürdü.

'AK PARTİ'NİN HATASI'

Koru'ya göre, AK Parti’nin hatası ise, '4 bakanı Yüce Divan’a götürme girişiminin akamete uğramasını muhalefetin nihai yenilgisi sanması..' 'Oylamalarda çözülme yaşansaydı muhalefet bunu sevinçle karşılardı' diyen Koru, 'seçime az zaman kala ortaya çıkan yeni tablonun onlar için bir hayat öpücüğü bile teşkil edebileceğini' öne sürdü.

Koru 'yolsuzluk iddiaları'nın geçmişte kullanılmış ve işe yaramış bir malzeme olduğunu, hatta en son, AK Parti’nin kendisi tarafından 2002 seçimlerinde geçmiş dönemlerin yolsuzluklarını en geniş biçimde işlenmemiş olduğunu belirtti.