BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.424,39
HABER /  GÜNCEL

Deniz Kuvvetleri'nden heyecanlandıran haber

Türkiye hayal ettiği uçak gemisine kavuşma yolunda önemli bir aşama kaydetti. Emekli Koramiral Atilla Kezek, gemide kullanılmak üzere kullanılacak k F35B uçaklarının alımına ilişkin sürecin başlatılmak üzere olduğunu yazdı.

Abone ol

Bölgesel bir güç olan Türkiye, uçak gemisine kavuşmak için geri sayıma başladı. Afrika ve Ortadoğu'ya açılım politikaları kapsamında zorunlu hale gelen uçak gemisi işinde somut adımlar atılıyor. 2021 yılı sonunda ilk hareket kabiliyetine kavuşması beklenen uçak gemisi üzerinde dikey kalkabilen F-35B uçakları da kullanılacak. Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) ANADOLU projesinde önemli gelişmeyi emekli Koramiral Atilla Kezek, O da tv sitesindeki köşesinde duyurdu.

F35B TAARUZ UÇAKLARI KABUL EDİLDİ: (...)Ayrıca LHD kapsamında, iş birliğinin geliştirilmesi maksadıyla İspanya ile Mutabakat Muhtırası imzalanması konusunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan görüşmelerde LHD’ye olan ihtiyaç, üzerindeki F35B taarruz uçakları ile beraber kabul görmüştür.

2023'TE HİZMETE ALINACAK: Cumhurbaşkanı tarafından ortaya koyulmuş olan uçak gemisi, hedefinin başlangıcı olan ve hâlihazırda inşası yüzde 50 oranında tamamlanan ANADOLU, 2021 yılı sonunda ilk harekât kabiliyetine ulaşacaktır. Bu hedefe uygun olarak F35B uçakları, Cumhuriyetimizin 100. yılında (2023) hizmete alınmış olacaktır. LHD’nin asla vaz geçilemeyecek ve caydırıcılığı gösterecek en önemli unsuru olacak F35B taarruz uçakları, gemiden harekât icra edebilmesi maksadıyla, geminin dizaynına fırlatma rampası (ski-jump) ilave edilmiştir.

LHD, başta F35B taarruz uçakları olmak üzere hava araçları, amfibi çıkarma araçları ve benzeri tüm imkânlarıyla bütünleşik bir projedir. Gemi, teknolojiden kaynaklı modern harp konseptlerinin bir ürünü olarak, hava unsurlarını en etkin şekilde kullanmak suretiyle her türlü harekâtı başarılı bir şekilde icra edecektir."

UZAK COĞRAFYALARDA SÖZ SAHİBİ YAPACAK: ABD donanmasının kullanımına başladığı F35B taarruz uçakları için çok sayıda ülkenin harekete geçtiğini belirten yazar, şu ifadeleri kullanıyor:

"Amfibi harekâtta çıkarma birliklerimize, deniz harekâtında ise açık denizde bulunan gemilerimize hava desteği sağlayacak F35B taarruz uçaklarının alımına ilişkin süreç, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından başlatılmak üzeredir. F35B taarruz uçaklarını bünyesinde bulunduracak ANADOLU ülkemizi, menfaatlerimizin bulunduğu uzak coğrafyalarda söz sahibi yapacaktır."

İlk kaynağı Erdoğan yaptı açıkladı : Uçak gemisi yapacağız!

 JUAN CARLOS BENZERİ: TCG Anadolu’nun, 2021’de donanmaya teslim edilmesi hedefleniyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile SEDEF Gemi İnşaatı Sanayi A.Ş. arasında imzalanan sözleşme kapsamında süren projede, tasarım desteği İspanyol Navantia firmasından alınacak. Modelin, İspanya’nın ürettiği Juan Carlos gemisinden esinlenmesi bekleniyor.

Aselsan-Havelsan iş ortaklığı tarafından, STAMP VE STOP Silah Sistemleri Savaş Yönetim Sistemi Entegrasyon ve İşletim Yazılımı Genesis-Advent, Radar Elektronik Taarruz ve Karşı Tedbirleri sistemlerini içeren Elektronik Harp Suiti, Kızıl Ötesi İz Takip Sistemi, Elektro Optik Dayrektör, Torpido Karşı Aldatma Sistemi gibi sistemler de milli olarak geliştirilecek. Türkiye’de üretilecek gemi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen Ege, Karadeniz ve Akdeniz Harekat Alanları’nda ve gerektiğinde Hint Okyanusu ile Atlantik Okyanusu’nda kullanılabilecek. 34 yataklı tam teşekküllü bir hastaneyi de bünyesinde barındıracak olan gemi, insani yardım operasyonlarında görev yapabilecek.