BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Deniz Gezmiş banka soydu ama...

CNN Türk'te, Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu Aykırı Sorular, ölüm yıldönümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını konuştu.

Abone ol

Deniz Gezmiş'in o dönem dava arkadaşlarından biri olan Hacı Tonak "Bazı suçlar işlediler ama mazlumdular" iddiasında bulundu.

Tonak, ayrıca Deniz Gezmiş'in Kürtlerin ayrılığından yana olmadığını söyledi.

Deniz Gezmiş’in arkadaşlarından Hacı Tonak’ın konuk olduğu programda, Gezmiş ve arkadaşları ilginç ayrıntılarla tartışıldı.

ONLAR BANKA SOYDU AMA MAZLUMDULAR

Sosyal medyadan gelen sorular üzerine Hacı Tonak; “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının suçsuz olduklarını, yasalara uyduklarını söylemiyorum. Bazı suçlar işlediler ama mazlumdular. O dönem onlar banka soydu ama bugün baktığınızda ortak nokta insanların malvarlığına el koymak ise, bunu banka açan herkes yapıyor” dedi.

BOŞANMA HAKKINI SAVUNMAK GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEMEK DEĞİL

 Ayrılık ve bölünme tartışmalarına değinen Tonak, şunları söyledi: "Kürtler bir ulustur. Ulus olduklarına göre boşanma hakkına sahiptirler. Ama boşanma hakkını savunmak, boşanmanın gerçekleşmesini istemek değildir."

KÜRTLERİN AYRILIĞINDAN YANA DEĞİLDİ

Deniz Gezmiş’in Kürt bağımsızlığını savunduğuna da değinen Hacı Tonak ancak ayrılıktan yana olmadığının da altını çizdi.

Tonak, sözlerini “Deniz Gezmiş bugün yaşasaydı yine sosyalist çizgide olurdu” diyerek bitirdi.