BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal o kasedi biliyormuş!

Deniz Baykal'ın yıllar önce CHP'deki rakiplerinden biri olan eski bakan hakkındaki skandalı bildiği ortaya çıktı.

Abone ol

Hakkında ortaya çıkan kaset nedeniyle CHP'deki Genel Başkanlık görevinden istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal'ın yıllar önce CHP'li Bakan Hasan Fehmi Güneş hakkındaki kaset skandalını bildiği ancak kendisine haber vermediği ortaya çıktı.

Mağdur olan eski İçişleri Baknı Güneş'in Aynur Aydan ile çıkan görüntülerini bildiği halde kendisine haber vermemiş böylece CHP içindeki güçlü rakiplerinden birinden kurtulduğu ortaya çıktı.

Sırrı halen çözülemeyen seks kaseti skandalıyla CHP Genel Başkanlığını bırakmak zorunda kalan Deniz Baykal, yıllar önce CHP'li İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'e kurulan komployu haber vermemiş. Bakan Güneş istifa etmek zorunda kalırken üzerinde durduğu projeler rafa kalkmış. Aradan 32 yıl geçtikten sonra da Deniz Baykal da CHP Milletvekili Nesrin Baytok olduğu iddia edilen bir kadınla çekilen görüntüleri nedeniyle CHP Genel Başkanlığından istifa etmek zorunda kaldı.

 BAYKAL BÖYLECE RAKİBİNDEN KURTULMUŞ

İşte söz konusu bu olayın detayları;
Terörün zirve yaptığı 1979 yılında Ecevit'in kurduğu 42. hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yapan Hasan Fehmi Güneş, 5 Ekim 1979 tarihinde dönemin film sanatçısı Aynur Aydan'ın evinden çıkarken Hafta Sonu muhabirinin objektifine yakalandı. Hemen istifa etti. Olay üzerine çok fazla konuşmadı. Siyasi bir komploya uğradığını söyledi. O dönemde MİT'ten hükümete bilgi gelmediğinden şikayet ediyor ve MİT'i kapatıp yerine yeni bir istihbarat örgütü kurmak için Ecevit'i ikna etmeye çalışıyordu. İstifasıyla Deniz Baykal o dönem ikinci adamlık için büyük çekişmelerin yaşandığı parti içinde sivrilmekte olan dişli bir rakibinden kurtulmuş oldu.
Bu olaydan 9 gün sonra yapılan seçimlerde Ecevit'in CHP'si geleneksel oy oranına geriledi.

BAYKAL GELEN İHBARI GİZLEMİŞ


Hasan Fehmi Güneş'in Darbeler ve Gizli Servisler kitabını hazırlarken 1988 yılında Cüneyt Arcayürek'le yaptığı röportajda satır arasında verdiği sitem dolu bilgi olayın bir başka yönünü işaret ediyordu.

"İstanbul'dan "haber" gelmişti. Enerji Bakanlığında çalışan birine. Güneş'e bir "tertip yapılacak" diyordu. Bilgiyi alan emrinde çalıştığı bakana gidip anlatmıştı. Fakat Güneş'in kabine arkadaşı o bakan aldığı mesajı Hasan Fehmi Güneş'e iletmemişti.
Bilgiyi Güneş'e götürmeyen Enerji Bakanı Deniz Baykal'dı.

KADERİN GARİP CİLVESİ

Gazeteport'un haberine göre; 10 Mayıs 2010; CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen cinsel içerikli kasetin internette yayınlanmasının siyasette yarattığı depremin ardından 10 Mayıs 2010 günü Genel Başkanlıktan istifa etti. Canlı yayında 'kasetteki görüntüler' için komplo dedi, hükümeti suçladı. Baykal'ın son sözleri ''Hakkınızı helal edin, ben istifa ediyorum'' oldu.

Olay hakkında görüşüne başvurmak istediğimiz Hasan Fehmi Güneş bu talihsiz olay hakkında konuşmak istemediğini dile getirdi.