BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  POLİTİKA

Demokrasi sınavı veriyoruz

TBMM Bütçe Komisyonu Başkanı Çaba yaşanan gelişmeleri değerlendirirken Demokrasi sınavı veriyoruz dedi ve ekledi;

Abone ol

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba, Türkiye'nin ciddi anlamda bir demokrasi sınavı verdiğini belirterek, ''Birtakım devletin yetkili organlarında olan kişiler veya yetkili kişiler, kendi yetkileri alanında ancak açıklama yapabilmeliler. Şüphesiz Türkiye, bu demokrasini sınavını aşacaktır'' dedi.

Memleketi Afyonkarahisar'da bir toplantıya katılan Sait Açba, gazetecilerin, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasıyla ilgili sorusu üzerine, Anayasa'daki hükümlerinin açık olduğunu söyledi.

''Şu anda Türkiye, ciddi anlamda bir demokrasi sınavı veriyor'' diyen Açba, şunları kaydetti: ''Bu demokrasi sınavı içinde herkesin kendi yetki alanı içinde demokrasiye katkıda bulunması lazım. Demokrasiye sıkıntıya sokacak birtakım açıklamaların yapılması her zaman için yanlış.

Birtakım devletin yetkili organlarında olan kişiler veya yetkili kişiler, kendi yetkileri alanında ancak açıklama yapabilmeliler. Şüphesiz Türkiye, bu demokrasini sınavını aşacaktır. Anayasa Mahkemesi sonuçta olumsuz bir karar verse dahi zaten Türkiye bir erken seçime gidecektir. Erken seçim sonucunda milletle buluşmak suretiyle milletin iradesi parlamentoya yansıyacak.