BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'la uçakta tartışan kişi bakın kim çıktı?

HDP lideri Demirtaş'a uçakta sözlü saldırıda bulunan kişi Hüda Par'lı çıktı. Yerel bir ajans olayın Hüdar Par organizasyonu ile gerçekleştirildiğini iddia etti...

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Diyarbakır-Ankara uçağında Kobani protestoları nedeniyle sözlü saldırıda bulunan Abdulvahap Kaplan adlı kişi Hüda Par'lı çıktı. Vahap ses kaydı da ortaya çıkan tartışmada Demirtaş'a "Tarih seni unutsa da, Amed'in (Diyarbakır) Müslümanları seni unutmayacak." demişti.

HİZBULLAH'A YAKIN KANALDA YAPIMCI

Diyarbakır Haber Ajansı, Demirtaş'la tartışan Abdulvahap Kaplan isimli kişinin izini sürdü. Ajansın haberine göre Kaplan, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hüdapar'ın kanalı olan Reber TV'de Umut Kapısı programının yapımcısıydı.

ORGANİZE OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Ajans ayrıca Hüdapar'ın içinde bulunan ve ismini vermeyen bir yetkilinin, Demirtaş'a yönelik organizasyonun tüm detaylarını kendilerine anlattığını belirtti. Buna göre Demirtaş'ı iki kişilik bir ekip sürekli izledi. Bu ekibin verdiği bilgiye göre de Abdulvahap Kaplan ile bir arkadaşı için, Selahattin Demirtaş'ın bineceği uçaktan bilen alındı.

Kaplan eylemi gerçekleştirirken yanındaki kişi de olayı ulusal medyaya yaymak için görüntüledi.

MEDYAYA SERVİS EDİLDİ

Daha sonra bu görüntüler doğrudan Hüdapar'a maledilmemesi için önce AKP'ye yakın medyaya servis edildi. Ardından da haber Hüdapar'a yakınlığıyla bilinen Doğruhaber, ilkhaberajansı, Çağrı Radyo ve Rehber TV'de sürekli işlenmeye başlandı.

Olayın kahramanı olan Abdulvahap Kaplan, ilk olarak hükümete yakınlığıyla bilinen İhlas Haber Ajansı'na konuşmuştu. Yine olay anına ait ses kaydı da aynı ajans tarafından servis edilmişti.

kaplan, Hüda Par'ın "Kutlu Doğum" programında sert mesajlar vermişti.

HÜDA PAR'IN KUTLU DOĞUM MİTİNGİNDE SAHNEDE SUNUCU

AKTROLLERDEN DESTEK

Olayın medyaya servis edilmesinden bir süre sonra Twitter'da #AbdulVahapKaplanaHelalOlsun" hastagı ile Abdulvahap Kaplan'a destek kampanyası başlatıldı. Kampanyayı yürütenlerin büyük çoğunluğunun AKP'li troll hesaplar ve Hüda Par sempatizanları olması dikkat çekti.

OĞLU DA YARALANDI

Abdulvahap Kaplan'ın oğlu da 6-7 Ekim Kobani protestoları sırasında yaralananlardan biriydi. Kaplan, Twitter hesabından olaylar sırasında yaşananları anlatmış ve Hüda Par'ı koruyacaklarını belirtmişti. Kaplan Hibullah'a olan hayranlığını da gizlemiyordu.

İşte o tweetlerden bazıları:










İŞTE UÇAKTAKİ O ANLARIN SES KAYDI:

abdulvahap-kaplan_3235.jpg