BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş ve Yüksekdağ'dan bayram mesajı

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'dan bayram mesajı yayınladı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, "Halklarımızla el ele vererek bu coğrafyaya hak ettiği ve özlemini duyduğu barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği getireceğimize olan inancımızla halklarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını en içten duygularımızla kutlarız" ifadesini kullandı.

Demirtaş ve Yüksekdağ Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajda, bayramın zorlu ve bir o kadar da acı dolu günlerden geçerken karşılandığını belirterek, her gün gençler toprağa düşerken evlat acısının bir başka ailenin yüreğini yaktığını bildirdi.

Halklar arasına nefret tohumlarının ekildiği öne sürülen mesaja, şöyle devam edildi:

"Ortadoğu beşeri coğrafyası ise insanlığın utanç tablosu barbar ordulara ve bunların iplerini ellerinde tutan iktidar odaklarına karşı varoluş mücadelesi veriyor. Aslında bir inançlar ve halklar bahçesi olması gerekirken adeta bir ateş çemberine dönmüş coğrafyamız için Kurban Bayramı, en başta barış ve kardeşlik demektir. Düşmanlıkların yerini dostluğun, dayanışmanın ve kucaklaşmanın almasıdır. Acı çekenlerin acısına ortak olmaktır."  

Kurban Bayramı vesilesiyle barış ve halkların kardeşliği için edilen duaların kabul olması istenen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Dileğimiz ve mücadelemiz, bayramın özü olan barışın, kardeşlik ve dayanışmanın hayatın tüm alanlarına hakim kılınması, her gün daha da ağırlaşan savaşın yerini adil bir barışa bırakmasıdır. Halklarımızla el ele vererek bu coğrafyaya hak ettiği ve özlemini duyduğu barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği getireceğimize olan inancımızla halklarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten duygularımızla kutlarız."