BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Demirören'den UEFA'ya rest

Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Olağanüstü Genel Kurulu sonrası gelinen noktayı değerlendirdi...

Abone ol

Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaostan çıkış formülünü açıkladı:

"Hepimiz taraftara oynamayı bırakalım. Başlangıç bu. Ardından futbolumuzun rotasına bakalım. Gerekirse hiçbirimiz Avrupa'ya gitmeyelim."

Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu'nun Olağanüstü Genel Kurulu sonrası gelinen noktayı Akşam'a değerlendirdi.

Türk futbolunun krizden çıkış formülünün "Türk futbolunun tartışaya açılması" olarak özetleyen Demirören, bugün ise tartışılanın sadece 58. madde olduğunu söyledi. Puan silme, küme düşme tartışmaları etrafında gelişen konuya Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa ihtimalinin de eklenmesiyle daha da karmaşık bir hal aldığını dile getiren Demirören, " Mehmet Ali Bey götürebilecekse götürsün. Götüremeyecekse başka birini bulalım" dedi.

UEFA İLE KARŞI KARŞIYA GELELİM

Futbol camiasının ortak kararına göre strateji belirlenmesi gerektiğini dile getiren Demirören, suçlu suçsuz avına çıkılmasının zamanı olmadığın belirterek UEFA'ya da rest çekti:

"Bu sezon her şartta tamamlanır. 58 ile ilgili düzenleme zaten federasyonun yetkisinde. Kullanabilir. Mesele Türk futbolunun nereye gideceği... Tek Fenerbahçe değil ki... Futbolumuzun rotasına bakalım. Suçlu suçsuz avına çıkmanın zamanı değil. Hepimiz yanıyoruz.

Aslına bakılırsa, çıkacak düzenleme kaostan kurtarmayacaktı. Krizi bitirmiyordu. Eğer orada kavga patlamasaydı 58 değişirdi. Kavga çıktı, orada bitti, bunu kimse görmüyor. Biz o sabah 9.00'da toplanma kararı almıştık, Mehmet Ali Bey bir saat gecikti, o da olumsuz etkiledi. 58 geçici bir rahatlıktı, olmadı. Ben diyorum ki gelin futbolu masaya yatıralım.

AVRUPA'YA GİTMEYELİM

En doğrusu, mahkeme sürecini beklemektir. İdeal olan bu. Mahkeme karar versin, boynumuz kıldan ince.

Önce Türk futbolunu kurtaralım. Gerekirse 1-2 yıl fedakarlık yapalım.

Mücadele yöntemini belirleriz. Genel kurulda karar alırız. Gerekirse hiçbirimiz Avrupa'ya gitmeyiz.

BEŞİKTAŞ GÖZE ALIR MI?

Demirören, bu bedeli Beşiktaş'ın ödemeye hazır olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"En baştan aldık. Mecburiyetimiz olmamasına rağmen kupayı da iade ettik, gerekirse Avrupa'ya da gitmeyelim diye önerdik. Tartışalım. Aksi halde böyle giderse Türk futbolu batağa saplanacak ve hiçbirimiz Avrupa'ya gidemez hale geleceğiz. O halde radikal bir adım atabiliriz.

Taraftara oynuyorlar. Galatasaray sütten çıkmış ak kaşık mı? Onlar Türk sporunun, futbolunun içinde değiller mi? Olgunlaşalım artık. Hepimiz olgunlaşalım. Formaları çıkaralım. Taraftara, futbolcular oynar, taraftara takım oynar, yönetimler değil."