BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli muhaliflerden Erdoğan'a isyan

Suriyeli muhalif lider, "Yeni Halepçelere izin vermeyeceğiz" diyen Başbakan Erdoğan'a bu mesajı iletti.

Abone ol

Suriye'deki muhalifler Başbakan Erdoğan'ın birkaç ay önce söylediği " Yeni Halepçelere izin vermeyeceğiz" sözünü hatırlattı ve ekledi:

"Suriye'de birçok Halepçe yaşanıyor. Erdoğan'ın sözünü tutmasını istiyoruz."

SEYRETMEYE KOYULDULAR

"Türkiye önce sert çıkışlar yaparak, bizi desteklediği havasını verdi. Sonra bizler meydana indikçe ve teker teker katledildikçe bizi seyretmeye koyuldu. Yaralıyız.''

VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR

Vatan gazetesinin haberine göre, liderlerden farklı kelimeler ve cümleler içinde hep aynı mesaj var:

''Erdoğan neden izliyor, verilen sözler neden tutulmuyor, biz neden yalnız bırakılıyoruz.''

Israrla Türkiye'den hiçbir silah yardımı alamadıklarını tekrar edip, tampon bölge ve uçuşa yasak bölgenin kurulmasının aciliyetinin de altını çiziyorlar. 

384 ÇOCUK ÖLDÜ

Suriye'deki iki hafta içinde aylardır Youtube ve farklı iletişim sitelerinden aktivistler tarafından dünyaya yansıtılan vahşi görüntülere şahit olmak mümkün oldu. 2 hafta içinde protestoları basıp, hürriyet diye bağıran insanların üzerine kaleşnikoflarla saldırıları ve öldürülenleri gördüm. Bir hafta sonra ise benim de hazır olduğum bir cenaze töreni yeniden Suriye orduları tarafından basılarak, bu kez 6 kişi öldürüldü.

ÇOCUKLAR BÖYLE KATLEDİLDİ

15 ASKER ÖLDÜ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bugün 16 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Gözlemevi, İdlib'in Cebel El Zaviye bölgesinde askerlere yapılan saldırı sonucunda 10 askerin öldüğünü ve Şam'ın Sahnaya bölgesinde bir el bombasının patlaması sonucunda 6 askerin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi, bugün ülke genelinde yapılan operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 15 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bir çok kişinin de yaralandığını belirtti.

Konsey, askeri operasyonların Hama, Humus ve Şam çevresinde şiddetli bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi.