BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  GÜNCEL

Demircan tiyatrocularla yürüdü

27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Beyoğlu Belediyesi ve Tiyatro Oyuncuları Derneği (TODER) tarafından yürüyüşle kutlandı.

Abone ol

Beyoğlu'ndaki tünel önünde toplanan Osman Genç, Hamit Altın, Mehmet Tokat, Yaşar Ayvacı, Ali Yaylı, Ulvi Alacakaptan, Filiz Coşkuner'in de aralarında bulunduğu tiyatro sanatçıları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da katılımıyla ''Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat'' sloganları eşliğinde Galatasaray Lisesi önünde kurulu platforma kadar yürüdü.

Tiyatro sanatçıları, Beyoğlu Belediyesi bandosunun da eşlik ettiği yürüyüşte vatandaşlara karanfiller dağıttı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin kültür ve sanata daha fazla önem vermeleri gerektiğini söyledi.

Kültür ve sanatın bütün dallarına bugün çok daha fazla ihtiyaç hissedildiğini ifade eden Demircan, ''Tiyatro sahnesine herkes bir gün bir şekilde çıkmalı, küçük de olsa bir rol üstlenmeli. Alkışı, hangi rolü üstlendiyse onu iyi yaptığı için alacağını bu sahnede öğrenmeli. Çünkü hayatın kendisi de bir tiyatro sahnesi gibidir. Bize hayatın getirdiği bazı roller var. O rollerde başarılı olabilmek için iyi işler yapmak ve çevremizden alkış almamız gerekiyor'' diye konuştu.

Tiyatroyu mahalleye indirmek gibi bir düşünceleri olduğunu belirten Demircan, yaz etkinlikleri kapsamında ilçedeki 8 meydanda tiyatro oyunlarının sahneleneceğini söyledi.

TODER Başkanı Ulvi Alacakaptan da Dünya Tiyatro Günü kutlamalarına bazı sıkıntıların gölgesinin düşmesine izin vermeyeceklerini belirterek, ''Tiyatro binalarını yıkabilirler, tiyatroyu asla. Plazalar onların, meydanlar bizim'' diye konuştu.

Tiyatro sanatçıları için binaların şart olmadığını, gerekirse park ve bahçelerde oynayabileceklerini kaydeden Alacakaptan, ''Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yerine daha güzel ve çağdaş bir tiyatronun yapılmaması halinde tiyatro oyuncuları olarak onların iktidara gelmelerine engel oluruz'' dedi.

Etkinlikler kapsamında Nurhan Damcıoğlu kanto söylerken, sanatçı Ulvi Alacakaptan ve tiyatro grupları da çeşitli oyunlarından bazı bölümleri sahneledi.