BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Delal öldü düğün masrafları ortada kaldı

Zihinsel engelli gençle evlendirilen, kayınpederinden şiddet gören genç kız intihar edince düğün masrafları ortada kaldı.

Abone ol

Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde zihinsel engelli bir gençle evlendirildikten sonra intihar eden 17 yaşındaki 18 günlük gelin Delal Satıç’ın ailesi, kızlarının, kayınpederinin şiddet uygulaması sonucu intihara yöneldiğini iddia etti

Delal Satıç’ın babası Mahmut Satıç, kızlarını bir süre önce Serhat D. (22) ile evlendirdiklerini söyledi.

Dün gazetelerde yer alan dünürünün ifadelerini yalanlayan Satıç, başlık parası almadıklarını, kızın çeyizinin tamamlanması için damadın ailesinin 4 bin lira destek sunduğunu ifade eden Satıç, “Biz ayrıca 2 bin lira harcayarak çeyizi tamamladık” dedi.

Satıç, “Kayınpederi evlerinde kaçak elektrik tespit edilmesinden kızımı sorumlu tutup dövmüş. Kızım kendini odaya kilitlemiş. Gittiğimizde kızımı kan içinde gördük. Delal’in boynuna 5-6 dikiş attılar” şeklinde konuştu.

KENDİNİ VURDU

Kızlarının baba evine geldikten 1 gün sonra intihar ettiğini belirten Satıç “Tüfekle kendine ateş etmişti, hastaneye götürürken yolda öldü. Geri getirdik, öldüğü yere bırakarak jandarmaya haber verdik. Bir suçumuz varsa bu tespit edilecektir” diye konuştu.

Olaydan sonra damadının ve yakınlarının kendilerini aramadığını ileri süren Satıç, “Olay nasıl oldu diye bile sormadılar” dedi.

Baba Mahmut Satıç, “Benim canım gitmiş, dünür ‘Düğünde 80 bin lira masrafım oldu’ diyor. Üstelik kızım onların altınlarını da buraya getirmedi” ifadelerini kullandı.

Anne Sabiha Satıç ise “Kızım, eşinin deli olduğunu söyledi. ‘Beni bir daha ona göndermeyin’ dedi. Kızımı istemeye geldiklerinde Serhat’ın psikolojik sorunlarının olduğunu bilmiyorduk. Daha sonra çocuğun raporlu olduğunu, ilaç aldığını öğrendik” dedi.

KAYINPEDER: 80 BİN LİRA PARAMIZ GİTTİ

Kayınpeder Kadri D. ise, “Oğlum raporlu olduğu için askere alınmayınca evlendirdik. Bacanağımın aracılığıyla Delal’i bulduk. Ailesiyle anlaşınca kızı isteyip 80 bin lira masraf ederek düğün yaptık. Gelinimizin neden intihar ettiğini bilmiyorum. Evde küçük sorun yaşanmış olsa da kendi boğazını kendisi jiletle kesmiştir. Bu ölüm olayından sonra biz hem manevi, hem de maddi olarak çok mağdur olduk. Adaletten kaçmıyoruz. Varsa bir suçumuz araştırılsın” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.