BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Değişim kanlı mı olacak kansız mı?

CHP'yi İstanbul'da ayağa kaldıran Gürsel Tekin genel merkeze mesaj yolladı. İşte il başkanının ilginç açıklamaları..

Abone ol

CHP'yi "Öteki"lerle buluşturmak isteyen isimlerden İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Değişim kanlı mı, kansız mı olacak diye merak ediyorsanız, öyle ya da böyle olacak, ama bize kansız olması yakışır" diyor.

CHP'yi İstanbul'da iddialı konuma getiren ve çarşaf açılımının mimarı Gürsel Tekin Newsweek Türkiye'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Murat Yalnız'ın sorularını yanıtlayan Tekin'in ilginç iddiası var. Tekin'e göre Çankaya zirvesi ikinci 28 Şubat oldu. O buluşmadan sonra generallerin serbest bırakıldığına dikkat çekti..

Çarşaf eylemine tepki gösteren Tekin bu eylemi yapanlara 'densiz' dedi. İşte Tekin'in söyleşisinden önemli bölümler..

Densizler çıkabilir

Büyük bir partide bunlar normal. Bizde de densizler çıkabiliyor. Bu tavırları şiddetle reddediyorum. CHP yönetimi Mersin olayında gereğini yapıp disipline sevk etmeseydi o zaman bir parti politikası gibi olurdu ki, gerçekten içim acırdı.

Değişim kansız olacak

Değişim kanlı mı kansız mı olacak diye merak ediyorsanız, öyle ya da böyle olacak. Ama bize kansız olması yakışır. Herkesin genel başkanımızın da özlemi bu. 

Çankaya zirvesi ikinci 28 Şubat

25 Şubat'ta Çankaya Köşkü'nde Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı bir toplantı yaptı. O görüşme bir darbedir, 28 Şubat'ın bir benzeridir. Hatta daha beterdir. Gözaltına alınan eski kuvvet komutanlarını Çankaya'daki o görüşmeden sonra serbest bıraktılar. Hakim karşısına çıkarmadan. Türkiye'nin en önemli komutanlarını gözaltına alma noktasına varıyorsan sabit bir suç var demektir. Niye aldınız bir toplantı ile neden hemen bıraktınız?

Dindarlarla Kürtlerle aramızda mesafe var

Sosyal demokratsınız ama dindarlarla, Kürtler'le aranızda mesafe var, ne kadar ayıp bir şey. Kaldı ki, geçmişte en çok oyu, bugün kentin çeperi dediğimiz ve belli bir partiye angaje gördüğümüz o insanlardan almışız. İstanbul'daki anlayışı bütün illere yaymalıyız. Genel merkezde ciddi bir çalışma var. 22 Mayıs'taki kurultayda yepyeni bir anlayış ortaya çıkacak. Partideki örgütlenme yapısı değişecek, temel sorunlarla ilgili Türkiye'ye bir vizyon sunulacak. Benim beklediğim CHP, bu.