BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.403,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da tiryakilere ceza yağdı

Kapalı alanlarda sigara yasağı taviz vermeden uygulanıyor. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü tiryakileri affetmedi.

Abone ol

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapalı alanlarda sigara içenlere ceza yağdırdı. Ekipler, 5 işletmeci ve 45 tiryakiye 5 bin 900 TL ceza yazdı.

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürü Cem Hasan Patat, Kabahatler Kanunu’na göre kapalı alanlarda sigara içenlere yönelik hazırlanan tutanağın Belediye Meclisi’ne gönderildiğini ve tiryakilere 69 TL, işletme sahiplerine ise 560 TL ile 5 bin 600 TL arası ceza işlemi uygulandığını söyledi. Patat, “Şuana kadar 45 kişiye sigara içmekten dolayı 69'ar lira ceza yazıldı ve bunların toplamı 3 bin 105 TL oldu.

5 işyerine de sigara içirmekten dolayı, 560'ar lira ceza yazıldı. Bu işletmeler hakkında toplamda 2 bin 800 TL ceza uygulanmış oldu” dedi. Kapalı alanlarda sigara yasağıyla ilgili olarak ilçedeki kurum ve kuruluşlarda toplantılar yaptıklarını ifade eden Patat, “Bu uyarılarımıza rağmen işyerinde sigara içirenleri affetmiyoruz. Sigara içilen ortamın üçte ikisi kapalı olursa, bu alanda sigara içenlere ve işletme sahiplerine ceza işlemi uygulanıyor” diye konuştu.

Ayrıca işyerlerinde kül tablası görüldüğünde, o anda sigara içilmesi bile ceza uygulandığını kaydeden Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürü Cem Hasan Patat, “Vatandaşların sonra itiraz etmemesi için uygulama anında tutanağa imzalarını alıyoruz ve kamera ya da fotoğraf görüntüsü çekiyoruz. Gece gündüz demeden ilçede bulunan tüm işyerlerinde denetimlerimiz devam ediyor” dedi.