BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  GÜNCEL

Değirmenci'ye kurşunda şok gelişme

İstanbul'da CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin evinin kurşunlanması olayı, ilginç ilişkileri ortaya çıkardı.

Abone ol

Gözaltına alınan 2 şüphelinin yaşadığı rezidansa giden polis, Ergenekon sanığı Levent Bektaş ile bağlantısı olduğu öne sürülen Yusuf Ethem A. ve sevgilisiyle karşılaştı. Değirmenci'nin Avcılar'daki konutu, 1 Ocak gecesi 34 TFT 55 plakalı araç içindeki Yunus Taşkıran ve Mehmet Işık tarafından kurşunlandı. Olaydan 35 dakika sonra Taşkıran ve Işık, Firuzköy Polis Merkezi'ne giderek suçlarını itiraf etti.

POLİS İLGİNÇ BİR BAĞLANTI ÇIKARDI

Polis, saldırganların üst aramasında Hadımköy'deki Regnum Rezidans'a ait bir daire anahtarı buldu. Rezidansa baskın yapan polis, Ergenekon kapsamında Poyrazköy'deki kazılarda bulunan mühimmatlar nedeniyle tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş ile bağlantılı isimlerle karşılaştı.

Bektaş'ın irtibatlı olduğu ve evinde Kaleşnikof tüfek ile el bombaları ele geçirilen Ulaş Özel hakkında yürütülen soruşturmanın şüphelisi Yusuf Ethem A. ve sevgilisi Pınar P. Polisi görünce şaşkına döndü.

 Emniyetin, Ağustos 2010'da meslekten uzaklaştırılan polis memuru Yusuf Ethem A. ile kurşunlama olayına karışan iki şüphelinin bağlantısını araştırdığı bildirildi. Hırsızlık ve uyuşturucudan sabıkasının olduğu ortaya çıkan Taşkıran savcıya verdiği ifadesinde, "Başkandan iş istedim vermedi. Alkolün etkisiyle evini kurşunladık" dedi. Işık ise "Taşkıran ateş etti. Ben kurşunlamadım" diye konuştu.