BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  GÜNCEL

Dayak yiyen kadınlara ilginç öneriler

Erkek şiddetinden korunmak için kadınlara silah eğitimi başlatan ŞEFKAT-DER'in hazırladığı yardım kılavuzunda ilginç öneriler var.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- "Şiddete Karşı Kadın Kalkanı Projesi" kapsamında kadınlara silah kullanma eğitimi veren ŞEFKAT-DER'in kadınlar için hazırladığı kılavuz çok konuşulacak.

Şefkat-Der'e bağlı kadın sığınma evinde kalan 17 kadına proje kapsamında Konya'da silah eğitimi veren dernek, dikkkatleri üzerine çekti.

Derneğin resmi internet sitesinde "Can güvenliği tehdit altında olan kadınlar için; Devlet korumuyorsa, canınızı kurtarmak için kendi başınızın çaresine bakın kılavuzu" yer alıyor.

Kadınlara şaşırtıcı ve bir o kadar radikal öneriler sıralanıyor. Uzun açıklamada öne çıkan  tavsiyeleri sizler için derledik.

KARATE, BOKS, HALTER

-Risk altında olmadığınız dönemde dahi düzenli spor yapmanız çok önemli. Özellikle hızlı koşmaya yönelik spor ve savunma sporlarına, fiziksel güçlenme sporlarına ağırlık veriniz.(Karate, judo,tekvando, boks, halter gibi)risk altındaki birçok kadın eşi saldırıya geçtiği zaman koşup kaçmaya çalışıyor ama potansiyel katil adayı erkek daha hızlı koştuğu için kadını yakalayarak,bıçaklayarak vb öldürebiliyor..

DAHA İYİ KOŞMAK İÇİN SPOR AYAKKABI TERCİH EDİN

-Risk altındaki kadınlar acil durumda daha iyi koşabilmek için spor ayakkabı kullanmalı,kesinlikle topuklu ayakkabı falan kullanmamalı,eğer özel durumlardan dolayı klasik ayakkabı giymesi gerekirse klasik ayakkabılara benzer siyah renkli spor ayakkabılar var, onları tercih etmeli..

-Kıyafetleriniz de hızlı koşmanıza müsait olmalıdır.

EŞİNİZİN YEMEĞİNE SAKİNLEŞİTİRİCİ İLAÇ

-Eşinizin yemeğine içeceğine (çay, kahve, alkol) belli olmayacak şekilde düzenli olarak sakinleştirici ilaçlar katabilirsiniz..

AV TÜEĞİ RUHSATI ALMASI İYİ OLUR

-Risk altındaki kadınlar ilk etapta taşıma ruhsatlı silah almalı, eğer ruhsat izninde sorun çıkarsa bulundurma ruhsatlı silah almalı. Hatta av tüfeği ruhsatı da alması iyi olur.

-Bunun yanında biber gazı, elektro şok aleti de bulundurulmalı ve kullanılması öğrenilmeli.

KURŞUN GEÇİRMEZ YELEK

-Risk altındaki kadın dış kıyafetinin içerisinden kurşun geçirmez yelek te giymeli.. Bu hem kurşunlanmaya hem de bıçaklanma riskine karşı çok faydalı olacaktır..

ÖZEL BOYUNLUK

-Boğazından bıçaklanma ve boğulma riskine karşı da özel boyunluklar kullanılması düşünülmeli..

TANINMAMAK İÇİN YÜZ ESTETİĞİ AMELİYATI DÜŞÜNÜLMELİ

-Risk altında olan kadının potansiyel katilden kaçtığı dönemlerde peruk kullanması,tanınmayacak şekilde gözlük,farklı renkte göz için lensler, yürüyüşünü değiştirmesi, kıyafetleri değiştirmesi  hatta burun yüz estetiği ameliyatları da düşünülmelidir.

CİNAYETTEN KURTULMAYA HAZIRLANMALI

-Risk altındaki kadın hiç istemese de durumun kötüye gittiğinin ve iyi olamayacağını hissettiği anda, kendini beyin olarak ta, bir cinayete kurban gitmeden kurtulmaya hazırlamalıdır.

-Yurtdışına gitme olanaklarını değerlendirin…(Bu konuda devletin de taslak bir projesi var)

MÜMKÜNSE EV ARKADAŞINIZ BEKAR KADIN POLİS OLSUN

-Eşinizden ayrılınca eğer sığınma evinde falan da değilseniz,yalnız yaşamayın, başka bekar kadınlarla yaşamanız birlikte ev tutmanız iyi olur, mümkünse bu ev arkadaşınız bekar kadın polis olsun.

-Eğer her şeye rağmen potansiyel katille ummadığınız anda karşılaşır da, yanınızda kendinizi korumak amacıyla silahınız falan da yoksa,ve kaçma durumunuz da yoksa, size potansiyel katil, ”ne olur boşanma benimle,bir kez daha dene, ayrılma, teklifimi kabul et” falan derse.. Maalesef öldürülmemeniz için kendinizin can güvenliğinizi sağlamak için zaman kazanmak için, asla sert yanıt vermeyin reddetmeyin,” "psikolojim pek yerinde değil kedimi kötü hissediyorum, tamam ne yapalım bir daha deneyelim, bana biraz müsaade ver” gibi, potansiyel katilin durumuna göre bir cevap verin.

İKİ ELİNE BIÇAKLI EYLEM

-Siz eşinizi öldürmek amacıyla olmasa da  kendinizi korumak  amacıyla, eşinizin bir daha elini kullanması zor olacak şekilde yaralamaya yönelik silahlı, bıçaklı, eylemde bulunabilirsiniz.. Bilekten vurmak kesmek gibi…(hangi elini daha iyi kullanıyorsa o elinde, ama iki eline yapılırsa daha garantili bir çözüm olur.)

O SİZİ ÖLDÜRECEĞİNE SİZ ONU

-Fakat yaralamayla kendisini ölümden kurtaramayacağınızı düşünüyorsanız, potansiyel katil öldüreceğine siz onu, (kendi canınızı kurtarmak için) etkisiz hale getirme (öldürme-ağır yaralama) tercihinde de bulunabilirsiniz. 

SİZ ONDAN ÖNCE DAVRANIN

-Hele hele çocuğunuzu falan da öldürmeye kalkıyorsa hiç düşünmeden siz ondan önce davranın ve size saldıran potansiyel katil etkisiz hale getirmek için(öldürmek-ağır yaralamak) için zaman kaybetmeden harekete geçin.(potansiyel bir insan bir insanı öldürmeye kalkarsa diğer kişi o insanı öldürürse  Ceza Kanununda ceza verilmiyor…nefsi müdafaa vb..)