BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Suriye diplomasisi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'deki gelişmeler için 10 ülkenin dışişleri bakanları ile görüştü.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) için dün gece Kanada üzerinden geldiği New York'ta, günün erken saatlerinden itibaren temaslara başladı. Davutoğlu, bu sabah 10 ülkenin dışişleri bakanları ile telekonferans yoluyla görüştü.
 
Telekonferansa ''ABD, Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa, Ürdün, Mısır, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'' katılırken, ''Suriye'deki son gelişmeler ve Suriye rejiminin sivillere yönelik düzenlediği askeri harekatlar neticesinde ortaya çıkan insani durum'' görüşmenin ana maddelerini oluşturdu.
 
Dışişleri bakanlarının görüşmesinde ayrıca, bundan sonrasında siyasi planda atılabilecek adımlar, Suriye'nin dostları grubu da dahil gelecek dönemde düzenlenebilecek toplantılar masaya yatırıldı. 
 
BMGK toplantıları kapsamında yapılacak ikili ve çok taraflı görüşmelerde bu konuların takibi açısından ele alınacak hususlar da dışişleri bakanlarının gündem maddeleri arasında yer aldı.
 
Davutoğlu, ayrıca Kahire'de bulunan Mısır Dışişleri Bakanı ile de bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Kahire'de ilki düzenlenen bakanlar düzeyindeki toplantının New York'ta yapılabilecek ikinci toplantısının içeriği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BMGK açılış programlarına katılımını son anda iptal etmesi sonucu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yoğun bir BM programı uygulaması bekleniyor. Bakan Davutoğlu 24 Eylül Pazartesi gününden itibaren BMGK çerçevesinde ikili ve çok taraflı görüşmelerine başlayacak.