BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.431,08
HABER /  MEDYA

Davutoğlu'ndan lise hatırası: Dayak yemiştim!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir lise hatırasını kaleme alan Star yazarı Ardan Zentürk, Davutoğlu'nun " Çanakkale şiirini okuduğum için solculardan fena dayak yemiştim" dediğini aktardı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun New York seyahati sırasında anlattığı bir lise anısı köşesinde paylaşan Star yazarı Ardan Zentürk, Davutoğlu'nun, İstanbul Erkek Lisesi'nde okuduğu yıllarda Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale" şiirini okuduğu için okuldaki solcular tarafından dövüldüğünü anlattı.

Ardan Zentürk'ün aktardığına göre Davutoğlu, hatırasını şu ifadelerle anlatmış:

"FENA DÖVDÜLER"

"İstanbul Erkek yatılısı, o yıllarda sağ-sol diye bölünmüştü ama, bizim gibi, Batı düşünce sistemi ile doğunun geleneklerini birleştirmeye çalışan çocuklar yüzde 10 bile değildi, ağabeyler o günlerin sol sloganları ile her şeye hakimdiler. O zaman 14-15 yaşındayım, yine böyle beyin yıkama toplantılarından biri, sürekli onlar konuşuyor, bizler dinlemek zorundayız, sonra işte laf olsun diye biz küçüklere de söz verdiler, ben de kalktım, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şiirini başında sonuna ezbere, bağırarak okudum, sonuna kadar dinlediler, devamında fena dövdüler."

davutoglu.20150926163437.jpg