BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Davutoğlu’na medya operasyonu soru bombardımanı

Medyada yaşanan son görevden almalar üzerine medyadaki sahiplik yapısının el değiştirmesini TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Yandaş medya operasyonunu Recep Tayyip Erdoğan ve siz mi yaptınız? diye s

Abone ol

CHP’li Umut Oran, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.
Önergesinde Umut Oran, “Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasında yanında bulunan isimlerden birisi olan ve Erdoğan için ‘Sevdalıyım bu adama, benim idolüm’ diyen işadamı Ethem Sancak, Star medya grubu ve Akşam’ı satın aldıktan sonra ‘medyaya AKP'nin misyonunu desteklemek için girdiği’ açıklamasını yapmıştı” dedi. Oran daha sonra Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

3 kişiyi siz mi görevden aldırdınız?

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın işadamlarından olan ve Parti İçi Demokrasi Hakemi olarak AKP yönetimine giren Ethem Sancak'ın sahibi olduğu TürkMedya bünyesindeki Star Medya Grubu'nun başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın görevlerine son verilmesi için siz mi talimat verdiniz?

- Selefiniz Erdoğan ile birlikte devreye girerek bu üç isimin yandaş gazetelerden uzaklaştırılmasını sağladığınız iddiası doğru mudur?

Yiğit Bulut da etkili oldu mu?

- Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan’ın görevlerinden alınmasında Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut’un telkinlerinin etkili olduğu iddiası doğru mudur?

Abdullah Gül’e yakın oldukları için mi?

- Bu üç isimin yandaş medya yöneticiliğinden uzaklaştırılmasının gerekçesi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e olan yakınlıkları, halen onunla görüşüyor olmaları mıdır?

‘Paralel’lere de mi el koyacaksınız?

- ‘Paralel’ dediğiniz yapıyla mücadele amacıyla mı medyada bu operasyon yapıldı? “Paralel” medya gruplarına da 2015 yılı itibariyle el konulması için hazırlık yaptığınız iddiası doğru mudur? “Paralel”lerin medya organlarına 2015’te el konulacağı ve şimdi görevden alınan bu üç isimin o medya grubunun başına getirileceği iddiası doğru mudur?

Merkezdeki köklü grup da mı medya dışına çıkartılacak?

- Merkez medyada ağırlığı bulunan köklü bir grubun sahibi olan işadamının medya sektöründen çıkartılması için kendisine hükümet olarak baskı yaptığınız duyumu doğru mudur? Bu grubun 2015 yılı itibariyle el değiştirmeye zorlandığı, başka bir işadamının koordinasyonunda yeni bir medya havuz sistemi kurulacağı ve bu havuzun başına da eski RTÜK Başkanı, Deniz Feneri Derneği eski yöneticisi Zahit Akman’ın getirilmesi yönünde girişimde bulunduğunuz duyumu doğru mudur?
- Medyadaki tüm bu girişimleriniz Haziran 2015 genel seçimlerinde AKP’ye yönelik olumsuz algıyı giderme, propaganda hazırlığı operasyonu mudur?