BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Davosta inanılmaz muamele

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz Davos'ta rüya aleminde gibi.. Yaşadıklarına inanmakta güçlük çekiyor.

Abone ol

İNTERNETHABER- Davos'ta 'One Minute' bereketi yaşanıyor. Başbakan Erdoğan'ın rest çektiği Davos'ta bu yıl Türkiye'ye özel muamele var.

ONE MINUTE UĞURLU GELDİ

Merkez Bankası Durmuş Yılmaz Davos'ta krallar gibi karşılandı. İsviçre'nin Davos kentinde her yıl düzenen ekonomik forumun Türkiye'den tek temsilcisi Durmuş Yılmaz oldu..

Yılmaz Davos'a ayak basar basmaz özel bir muamele ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Şaşkınlığını NTV aracılığıyla dile getirdi.. Canlı yayında Servet Yıldırım'ın konuğu olan Yılmaz, sözlerine gördüğü özel muameleyi anlatarak başladı.. İşte Yılmaz'ın açıklamaları:

SIRADAN BİR KİŞİ OLARAK GELİYORDUM

"Nedendir bilmiyorum, çözebilmiş değilim. Geçen yıldan farklı bir durumla karşı karşıyayım. Ben buraya önceki yıllarda sıradan bir kişi olarak geliyordum.

HAVAALANINDAN ALDILAR

Havaalanında işlerimi kemdim görüyordum. Burada oteline yerleşiyordum. Ama bu sene farkllılık oldu. Son anda benim için sürpriz oldu. Beni geldiler havaalanında karşıladılar.

İKİ KORUMA VERDİLER

İki tane koruma verdiler. Buraya arabayla getirdiler. Şu anda etrafımda iki tane koruma var. Benimle ilgilenen birden fazla insan var. Bu artık Türkiye'ye verilen değerin bir nişanesi mi bir göstergesi mi?

RİSK ALGILAMAM GEÇEN SENEYLE AYNI

Yoksa benim risk algılamasıyla ilgili sorunum yok. Geçen sene neyse buradaki durum aynı. Ama bu sene özel bir muamele ile karşı karşıyayım. "

İTİBARIN NEDENİ NE?

Merkez Bankası'nın Para politikası örnek gösteriliyor. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarından Fitch ile Moody’s Türkiye’nin kredi notunu artırması Türkiye'nin itibarını artırdığı yorumları yapılıyor. IMF'ye dayanmadan mali şoklara karşı gösterilen bu dayanıklılığın Davos'a yansıması olarak gösteriliyor.