BIST 10.226
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.408,44
HABER /  GÜNCEL

Davos formatlı toplantıyı o açacak

One minute çıkışıyla Davos formunu terkeden Başbakan Erdoğan; şimdi Davos formatlı bir toplantının açılışını yapacak

Abone ol

Başbakan Erdoğan, yarın İstanbul Forumu tarafından düzenlenen 'Dünya Siyasetinde Ortadoğu: Sorunlu Bölgede Güvenlik Arayışı' konulu ve Davos formatında yapılacak toplantının açılış konuşmasını yapacak.


Stratejik İletişim Merkezi (STRATİM), Alman Marshall Fonu (GMF) ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Dünya Siyasetinde Ortadoğu: Sorunlu Bölgede Güvenlik Arayışı' konulu İstanbul Forumu'nun düzenlediği toplantı 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul Four Seansons Hotel Bosphorus'ta gerçekleştirilecek.

Foruma Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Avrupa, Amerika, Türkiye ve Ortadoğu'dan siyasetçi, akademisyen ve uzmanlar katılacak. Her yıl farklı bir konunun ele alındığı toplantıda, 'Dünya Siyasetinde Ortadoğu: Sorunlu Bölgede Güvenlik Arayışı' konusu ele alınacak.


İsviçre'nin Davos şehrinde her yıl ocak ayı içerisinde yapılan Davos toplantılarının formatında yapılacak olan toplantılardan 19 Ekim tarihindeki ilk iki oturumu basın mensuplarına açık olacak.
Başbakan Erdoğan'ın açılışını yapacağı forumda, Dünya Siyaseti'nde 'Ortadoğu Siyasetinde Ortadoğu' başlıklı panele ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Robert Wexler, Alman Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Enstitüsü'nden Volker Perthes, Başbakanlık Danışmanı İbrahim Kalın, Carnegie Düşünce Kuruluşu'ndan 4. Paul Salem konuşmacı olarak yer alacak.
Forumda, 'Türkiye'nin Komşuluk Politikası ve Ortadoğu' konu başlıklı bölüm Davos formatında ele alınacak. Toplantının bu bölümüne ise konuşmacı olarak Michael Thumann (Die Zeit), AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Muhammed Nureddin (Beyrut Stratejik Araştırmalar Merkezi), Lan Lesser (Alman Marshall Fonu) katılacak.

KİMLER KATILACAK HANGİ KONULAR TARTIŞILACAK

'Ortadoğu'da İran' başlıklı oturum ise Bülent Aras'ın başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantıya Hillary Mann Leverett (STRATEGA), Nazenin Ansari (Yabancı Gazeteciler Birliği), Burak Akçapar (Dışişleri Bakanlığı), Ruprecht Polenz (Alman Federal Meclisi) konuşmacı olarak katılacak.
'Çekilmeden Sonra Irak: Sırada Ne Var ?' konulu oturum ise SETA'dan Taha Özhan'ın moderatörlüğünde Safeen Dizayee (Bölgesel Kürt Hükümeti), Haitham Remdhan Aljabori (Babylon Üniversitesi), Henri Barkey (CEIP, Lehigh Üniversitesi) ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ortadoğu danışmanı Erşad Hürmüzlü katılacak.
'İsrail - Filistin: Gazze, İki Devlet ve Diğerleri' konulu toplantıya ise konuşmacı olarak Filistin Kurtuluş Örgütü'nden Nebil Shaat, Jon Alterman (Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi), Shlomo Brom (ABD Ulusal Stratejik Araştırmalar Enstitüsü), Max Rodenbeck (The Economist) konuşmacı olarak bulunacak.
Toplantının son oturumu ise 'Ortadoğu'da Zorlu Etmenleri Devreye Sokmak' konu başlığı ile gerçekleştirilecek. Toplantıya konuşmacı olarak Gazateci Cengiz Çandar'ın yanı sıra Flynt Leverett (New America Foundation), Ezzedine Choukry Fishere (Kahire Amerikan Üniversitesi), Alastair Crooke (Conflicts Forum) katılacaklar.