BIST 10.260
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.395,27
HABER /  DÜNYA

Davetsiz misafirleri böyle kovuyorlar

Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında pist çalışmaları devam eder...

Abone ol

Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında pist çalışmaları devam ederken; martıların piste, dışkılarıyla zarar vermesinden dolayı havalimanına martı savarlar yerleştirildi.
Ordu’nun Gülyalı ilçesinde devam eden Türkiye’nin ilk, dünyanın ise deniz doldurularak yapılan 3’üncü havalimanı olma özelliğine sahip Ordu Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.
Havalimanı pistine çok sayıda martının gelmesine ve dışkılarıyla piste zarar verdikleri gerekçesi ile havalimanı pistine 10 adet martı savar yerleştirildi.
Saha mühendisi İbrahim Ahmetoğlu, martı dışkılarının asit etkisi oluşturduğu için piste zarar verdiğini belirtirken, yaptığı konuşmada, “Bizim kaplamalı sahaların büyük bir kısmı asfalttır. Bir tür sıcak karışımdır. Asfaltın nasıl petrol türevli, yağ vs. gibi malzemeler nasıl çözüyorsa hayvan pistliği de asfaltı çözdüğü için böyle bir önlem aldık. Bildiğimiz tüp gaz ile çalışıyor. Gazı sıkıştırmak suretiyle bir ses yayıyor. Sıkıştırıp patlatıyor ve bu ses ile birlikte kuşlar pisten uzaklaştırıyoruz. Deniz içerisinde çalıştığımız için martılar çok sık ziyaretimize geliyor. Martı pisliği de asit etkisi yarattığı için bunları uzaklaştırma ihtiyacı hissediyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)