BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,90
HABER /  DÜNYA

Demokratikleşme 90 yıllık bir mücadeledir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokratikleşme paketine ilişkin, “Çok açık bir şekilde söylüyorum; Türkiye’nin demokratikleşme tarihi...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokratikleşme paketine ilişkin, “Çok açık bir şekilde söylüyorum; Türkiye’nin demokratikleşme tarihi dün başlamadı. Bu 90 yıllık bir mücadeledir” dedi.
CHP Genel Başanı Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında güncel olayları, Türkiye’nin temel sorunlarını ve Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokrasi paketini değerlendirdi. Genel Merkez’de gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu, paketini şöyle değerlendirdi:
“Halkımızın özgürlük ve demokrasi arayışı, oldukça eskiye dayanır? Bu ülkenin toprakları üzerinde onurlu ve özgür bir şekilde yaşamak için çok bedeller ödedik. Hem işgale hem de baskıya karşı, özgürlük ve demokrasi mücadelesi 1919 yılında başladı. Biz 1919 yılında halkımızın ayağına vurulan zincirleri kırmak için harekete geçtik. Buradan özgürlük ve bağımsızlık uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Onların fedakârlıkları ile Türkiye hem bağımsızlığa, hem de özgürlüğe kavuştu. Kurtuluş savaşından sonra Cumhuriyet’i kurduk. İnsanı merkez alan bir anlayışla, çağdaş hak ve özgürlüklerden insanlarımızın yararlanması için çalıştık. Bu adımların tamamı dünya tarihinde eşi benzeri bulunmayan büyük devrimlerdi. 90 yıl sonra bile bu adımların bir benzerini atamayan Ortadoğu ülkelerinin içler acısı halini hepimiz görüyoruz. Biz bu adımları attığımız için 90 yıldır bu bölgenin model ülkesiyiz ve model ülke olmaya da devam edeceğiz. Çok açık bir şekilde söylüyorum; Türkiye’nin demokratikleşme tarihi dün başlamadı. Bu 90 yıllık bir mücadeledir.”
(İHA)