BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Daum'un vazgeçemediği isimler

Sarı lacivertli takım ile 85 lig maçına çıkan Alman çalıştırıcı Christoph Daum'un vazgeçilmez isimleri sakatlık ve ceza haricindeki tüm maçlarda görev yaptı.

Abone ol

En golcü oyuncu Marcio Nobre, en çok asist yapan isim de Alex de Souza oldu.

Fenerbahçe’de en çok eleştiri almasına karşın tüm zamanların en başarılı teknik direktörü hiç kuşkusuz Christoph Daum. Bunu biz değil, son 2.5 sezondaki rakamlar belgeliyor. Alman çalıştırıcı 2 yıldır üst üste şampiyonluğu kazandı. Bu yıl da aynı başarıyı elde etmesi durumunda 3 kez üst üste lig şampiyonluğu elde eden ilk ve tek çalıştırıcı olacak.

Göreve geldiği günden bu yana istikrarlı sonuçlar elde eden Alman teknik adamı başarıya taşıyan en büyük özelliklerinden birisi disiplin. Diğeri ise inandığı oyunculardan vazgeçmemesi. 2.5 yıllık geçmişe bakıldığında Fabio Luciano, Marco Aurelio ve Ümit Özat, Daum’un en güvendiği isimler olarak ortaya çıkıyor. Diğer iki isim ise Tuncay Şanlı ile Marcio Nobre.

2.5 yılda 39 ayrı futbolcuya forma şansı veren Daum, bazı futbolcular ile yollarını ayırmasına rağmen iskelet kadrosunu korumayı başardı. Daha önceki şampiyonluklarda pay sahibi olan Pierre van Hooijdonk ve Serhat Akın hariç mevcut kadro korunurken, transfer politikası değişti. Yıllarca en çok oyuncu alan kulüp olan Fenerbahçe, artık bu alanda da istikrarı yakaladı.

Futbolcu almak için transfer yapmak yerine, yararlı ve istikrarlı futbolcuları tercih eden sarı lacivertli yönetim, hem maddi hem de manevi açıdan büyük güç kazanırken, transferde hovardalığa son verdi. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimi birkaç isim almak yerine kaliteli oyuncuları transfer etme yolunu seçerek, taraftarlarına yıldız oyuncu izleme fırsatını verdi. Bu sezon ilk yarıyı en yakın rakibi Galatasaray’ın 4 puan önünde kapayan Fenerbahçe’nin en istikrarlı oyuncuları tüm maçlarda forma giyen Volkan Demirel, Önder Turacı, Ümit Özat, Serkan Balcı ve Ümit Özat oldular. Fabio Luciano ve Marco Aurelio birer maç cezalı oldukları için forma giyemezsek, takımın en büyük gol umutlarından olan Alex 15 maç görev yaptı. Geçtiğimiz yılın devre arasında transfer edilen Nicolas Anelka sakatlık nedeniyle bir çok maçta forma giyemedi. Zaman zaman kulübede oturan Marcio Nobre attığı 37 golle Daum döneminin en golcü ismi olarak görünürken, 33 gollü Alex, 32’şer gollü Tuncay ve Hooijdonk da takımın elde ettiği başarılarda büyük pay sahibi oldular.

EN ÇOK OYNAYAN
Fabio Luciano 82

Marco Aurelio 80

Ümit Özat 80

Tuncay Şanlı 75

Marcio Nobre 55

EN ÇOK GOL ATAN
Marcio Nobre 37

Alex de Souza 33

Tuncay Şanlı 32

Van Hooijdonk 32

Serhat Akın 9

ASİST KRALLARI
Alex de Souza 26

Ümit Özat 19

Marco Aurelio 14

Van Hooijdonk 12

Serhat Akın 12

Kaynak : HÜRRİYET