BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Daum Anelka sorunun anlattı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Anelka ile soğuk savaş halinde olduğu yönündeki haberlere açıklık getirdi. Daum, bu konuda bakın neler dedi..

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, zorlu bir deplasmandan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "Burada Çaykur Rizespor karşısında çok maça çıktık. Bugün de olduğu gibi çok nadir oyunu kontrol altında tuttuk. Yakalamış olduğumuz kontra ataklarla farklı da kazanabilirdik. Ağır zemin şartlarında hem topu kontrol etmek hem de rakibi kontrol etmek gerçekten zordu. Bizler saha kenarından yedek kulübesine yürüdük, burada bile sahanın ne kadar ağır olduğu belli oluyordu. Futbolcularımı bu şartlarda vermiş oldukları mücadeleden ve ortaya koydukları oyundan dolayı kutluyorum. Sonuç olarak hak edilmiş bir galibiyet. Eğer kıyaslayacak olursak, geçen sezondan 2 puan gerideyiz. O iki puanı da çalışarak telafi edeceğiz. Rize deplasmanının ilk aşamasını başarıyla tamamladık. Geçen seneyi hatırlayacak olursak, bu olayın bir de dönüş yolculuğu var. Sakatlanmadan, emniyetli bir şekilde ve huzurlu bir şekilde yolculuğumuzu da başarılı bir şekilde tamamlarız" dedi.

Genç golcü Semih ile ilgili sorulan sorular üzerine Daum, "Semih görevini mükemmel bir şekilde yerine getirdi. Onu tebrik ediyorum. Semih uzun bir dönemdir ilk 11'de sahaya çıkmıyor. Çaykur Rizespor gibi önemli bir deplasmanda sahaya çıktı. Burada mücadele etmek gerçekten zor. Vermiş olduğu mücadele gayet iyiydi" diye konuştu.

Fransız yıldız Anelka ile ilgili sorulan sorulara ise Alman teknik adam, "Ben bu konuyla ilgili hiçbir zaman serzenişte bulunmadım. Gençlerbirliği maçından sonra da serzenişte bulunmadım. Bu tip şeyler gündeme getirilmedi. Eleştiri vardı, sürekli. Elimizdeki imkanlarla her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ama umut ediyorum ki Anelka'nın durumu bir an önce netlik kazanır" dedi.

Anelka'nın satılıp satılmayacağı ile ilgili bir soru üzerine Daum, "Anelka ile ne bir tartışmam oldu ne olumsuz bir görüşmem oldu. Görüşmelerimiz bunun aksine çok olumluydu. Anelka ile bugüne kadar hiçbir sorunumuz olmadı. Bundan da ben sorumlu tutuluyorum. Kamuoyuna yansıyan sanki aramızda soğuk savaş varmış gibi gösteriliyor. Net bir şekilde söyleyebilirim ki yok böyle bir şey. Ben onunla yapmış olduğum görüşmelerde 'Onu 6 aylığına transfer etmediğimizi, kendisini transfer etmeyi benim istediğimi, kendisiyle birlikte hedefler koyduğumuzu, Türkiye Ligi'nde olduğu gibi Avrupa Ligi'nde de başarılara imza atıp, kendisinin 2006 Dünya Kupası'nda da Milli Takım'daki yerini almasını gerektiğini, bunların hepsinin bizim birer hedefimiz olduğunu' söyledik. Bu şekilde aramızda güzel gelişmeler geçti. İyi, hazır, motive olmuş bir şekildeki Anelka çok işimize yarar" ifadelerini kullandı.