BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Datagate halka açılıyor

Datagate Bilgisayar, liderliğini C Menkul Değerler'in yaptığı konsorsiyum aracılığıyla halka açılıyor.

Abone ol

Index Bilgisayar'ın yüzde 85 bağlı ortaklığı olan Datagate Bilgisayar, liderliğini C Menkul Değerler'in yaptığı konsorsiyum aracılığıyla halka açılıyor. Şirketin yüzde 30,30'u halka arz edilecek olup, bir payın değeri 3,5 YTL olacak. Halka arzda talep 2-3 Şubat'ta toplanacak.
   
Datagate'in Şubat ayı içinde İMKB'nin Yeni Ekonomi Pazarı'nda işlem görmesi bekleniyor. Satıştan sağlanacak gelirin tamamı şirket bünyesinde kalacak ve firmaya yönelik yatırımlarda kullanılacak. Satıştan yaklaşık 5,28 milyon dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

Halka arz nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Datagate Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, 2006 yılında bilişim sektörünün yüzde 25 civarında bir büyüme sürecinde olacağını ve bu büyümenin esasının donanım ürünlerinden geleceğini söyledi.

Bilecik, PC bileşenleri alanında birçok dünya markası ile kontratı bulunan Datagate için de 2006'nın son derece verimli geçeceğini belirterek, şirketin başarısı ve kazancını paylaşmak istediklerini ifade etti.
   
Türkiye'de PC sahiplik oranının henüz yüzde 10-11'lerde olduğunu vurgulayan Bilecik, bu oranın yukarı çıkmasında büyük rol oynayacak firmaların başında Datagate'in geldiğini söyledi.

Datagate Bilgisayar Genel Müdürü Salih Baş da 1992 yılında kurulan şirketin geçen yıl 140 milyon dolar ciroya yaklaştığını belirterek, halka arzdan elde edilecek gelirle ürün portföyünün geliştirileceğini ve üretim alanında işbirliği fırsatlarının değerlendirileceğini kaydetti.
   
Baş, PC yedek parçaları üretme hedefleri bulunduğunu, elektronik ticaretlerinin büyük hacimlere ulaşmasını ve yeni ürün kontratları almak istediklerini de dile getirerek, 2008 yılında 305 milyon dolar ciro hacmine ulaşacaklarını düşündüklerini söyledi.