BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Darwin'in kitabı en etkili akademik kitap seçildi

Charles Darwin'in Türlerin Kökeni isimli kitabı, en etkili akademik kitap seçildi. Oluşturulan 20 kitaplık listede Marks ile Engels'in yazdığı Komünist Manifesto da bulunuyor.

Abone ol

Akademik Kitap Haftası çerçevesinde uzmanlar tarafından en etkili 20 akademik kitap listesi oluşturuldu. Listenin oluşturulmasının ardından halka hangi kitabın bunlar arasında en etkili olduğunu düşündükleri soruldu.

Oylamayla birinci seçilen kitap, Charles Darwin'in Türlerin Kökeni kitabı olurken, Glasgow Üniversitesi'nden Andrew Prescott, Darwin'in kitabının "akademik kitapların neden önemli olduğunu gösterdiğini" söyledi.  Prescott, Darwin'in kitabının yalnızca doğaya dair fikirlerimizi değil, din, tarih ve topluma dair düşüncelerimizi de sorgulattığını belirtti.

The Guardian'ın haberine göre, Türlerin Kökeni'nin arkasından gelen kitapsa Karl Marx ve Friedrich Engels tarafından yazılan Komünist Manifesto oldu, Shakespeare'in Tüm Eserleri üçüncü sırayı alırken, Platon'un Devlet'i dördüncü, Immanuel Kant'ın Saf Aklın Eleştirisi ise beşinci oldu.

Kant'ın kitabının bilinirliği ve listeye girmiş olması da hoş karşılanırken, düşünür Roger Scruton, kitabın felsefenin en zorlu eserlerinden biri olduğunu ve birinci seçilmesi gerektiğini düşündüğünü bildirdi.

Listede bu kitapların yanı sıra, Stephen Hawking'in, Niccolo Machiavelli'nin, Albert Einstein'ın, Simone de Beauvoir'ın ve Edward Said'in kitapları da yer alıyor.