BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Darbeci yönetime para yağıyor

Darbe sonrası ordunun başa getirdiği Mısır geçiş dönemi yönetimi, 3 zengin Arap ülkesinin mali ve ayni yardımları ile ekonomik özgüvenin zirvesine tırmandı.

Abone ol

Darbe sonrası ordunun başa getirdiği Mısır geçiş dönemi yönetimi, 3 zengin Arap ülkesinin mali ve ayni yardımları ile ekonomik özgüvenin zirvesine tırmandı.

Dün Kahire’de basına konuşan geçiş yönetimi Planlama Bakanı Eşref el Arabi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’ten gelen 12 milyar dolarlık hibe, düşük faizli kredi ve akaryakıt yardımları sonrasında Mursi döneminde görüşmeleri sürdürülen IMF borç anlaşmasına şimdilik gerek kalmadığını söyledi. “Arap yardımı, Mısır’ın geçiş aşamasını güzel bir şekilde bitirmesini sağlayacak.” dedi. Arabî, Mursi döneminde de aynı görevde bulunuyordu.

Mursi karşıtı sokak hareketini organize ettiğini belirterek dikkatleri üzerine çeken Mısır’ın en zengin işadamı Necip Saviris ise ilginç açıklamalarını sürdürüyor. Tatilde bulunduğu Yunanistan’ın Mikonos Adası’ndan telefonla Reuters’a konuşan Saviris, kendisi ve kardeşlerinin Mısır’a “hayatlarında yapmadıkları kadar” yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Öte yandan, siyasi tansiyonun düşmediği ve Sina’da terör saldırılarının arttığı bir dönemde, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William J. Burns dün resmi temaslar için Kahire’ye geldi. Ziyaretle eşzamanlı olarak iki haftadan fazla süredir kapalı olan ABD’nin Kahire büyükelçiliği de faaliyetlerine yeniden başladığını duyurdu. Darbe karşıtı gösteriler ile hız kesmeden devam ediyor.