BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.403,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yedikule Bostanlarının sorumlusu kim?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Yedikule Bostanları üzerine moloz ve niteliksiz toprak yığılarak ürün veremeyecek hale getirilmesinin sorumluları kimlerdir?” diye sordu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Yedikule Bostanları üzerine moloz ve niteliksiz toprak yığılarak ürün veremeyecek hale getirilmesinin sorumluları kimlerdir?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Tüm dünyada açlık ve yoksulluk ile mücadele edilirken tarihi değeri de olan Yedikule Bostanları üzerine moloz ve niteliksiz toprak yığılarak ürün veremeyecek hale getirilmesinin sorumluları kimlerdir? Bu sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır? Hem çevresel dokuya zarar veren hem de Yedikule Bostanları işlevsiz hale getiren moloz ve niteliksiz toprak yığma işlemi için kim hangi gerekçe ile talimat vermiştir? Henüz geçtiğimiz günlerde 3. Köprü güzergahının yanlışlığı ile ilgili olarak iptal edilen projenin ve bu 3. Köprü projesinin sebep olduğu yüzbinlerce ağaç katliamının şaşkınlığı ve üzüntüsü atlatılmadan, 1500 yıldan uzun süredir kentsel tarım alanı olan Yedikule Bostanlarının da işlevsiz hale getirilmemesi için acil önlem alınacak mıdır? Yedikule Bostanlarına yapıldığı üzere 2010-2013 yılları arasında güncel projeler ile birlikte tarihi ve çevresel dokuya müdahale eden kaç çalışma yapılmıştır? Bu çalışmalardan iptal edilen veya durdurulan var mıdır? Varsa bu projelerin ismi ve türü nelerdir? 2010-2013 yılları arasında iptal edilen veya durdurulan projelerin devlete maliyeti ne kadardır?"