BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

Darbeci albayın üzerinden çıktı! En kritik yerleri...

Darbecilerin Ankara’da aralarında AK Parti Genel Merkezi’nin de bulunduğu 11 noktayı işgal için görev dağılımı yaptığı ortaya çıktı. İşgal listesi Albay Selçuk Serhat Tefek’in üzerinden çıktı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yakalanan Polatlı Topçu Füze Okulu Komutanlığı’ndan Albay Selçuk Serhat Tefek’in üzerinden iki işgal listesi çıktı.

Sabah gazetesinin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturmaya delil olacak çok kritik bir liste ortaya çıktı.

ANKARA'NIN EN KRİTİK YERLERİ...

Başsavcı vekili Necip Cem İşçimen'in koordinesinde yürütülen soruşturmada, darbecilerin Ankara'nın bazı kritik yerlerini ele geçirmek için Polatlı'da tam teçhizatlı askerlerden bölük oluşturdukları belirlendi. Polatlı Topçu Füze Okul Komutanlığı'nda görev yapan darbeci Albay Selçuk Serhat Tefek'in üzerinden 2 ayrı liste ele geçirildi. Tefek'in hazırladığı listelerde FETÖ ile bağlantılı askerlerin 15 Temmuz kalkışmasında görevlendirildiği belirlendi. Listelerde darbede görev alacak olan rütbeli ve erlerin isimlerinin yer aldığı birlikler oluşturulduğu görüldü.

TÜRKSAT VE TİB LİSTEDE

Hazırlanan listede darbecilerin AK Parti Genel Merkezi başta olmak üzere yasa dışı dinlemelerin merkezi olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve 15 Temmuz gecesi 5 bomba atılan TÜRKSAT dikkat çekti. Devamında Sögütözü, Bilkent, ODTÜ, Bağlıca, Ümitköy, Beytepe, AŞTİ, Samsun- Konya yolu gibi noktaların tam teçhizatlı askerlerle işgal edilmesinin planlandığı belirlendi. Her bir nokta için 15 ile 30 arasında değişen sayılarda başlarında rütbelilerin olduğu askerin görevlendirildiği saptandı. Ayrıca listede "Özel Takım" diye adlandırılan rütbeli askerlerin olduğu bölüm de dikkat çekti. Darbecilerin hazırladıkları listede belirledikleri '31+1' askeri Türksat ve TİB'e destek amacıyla göndermek istedikleri görüldü.

ODTÜ'YE 19 ASKER

Listede subay, astsubay ve erlerin de yer aldığı tespit edildi. Ümitköy'e '14+1', ODTÜ'ye '18+1', Samsun yoluna '16+1' ve AK Parti'ye '12+2' şeklinde askeri gönderme planı yaptıkları belirlendi. Ancak darbeci albay Tefek'in planları suya düştü. O gece Polatlı'dan planlanan yerlere herhangi bir askeri gönderemediler. Daha sonra Polatlı'da yakalanan darbeci albay tutuklanarak cezaevine gönderildi. Liste kapsamında yapılan operasyonla da çok sayıda asker gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi. Öte yandan şüpheli askerler ifadelerinde Albay Tefek'in kendilerine "Nizamiye'de önünüze çıkanı vuracaksınız. Gün bugündür" dediğini söyledi.