BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.392,29
HABER /  DÜNYA

Darbe destekçisi Kral'a sert yanıt!

Müslüman Kardeşler, hareketi terörist ilan eden Suudi Kralı Abdullah'a aynı sertlikte cevap verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER /Mısır'da askeri diktatörlüğe karşı mücadele veren Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin), halkın özgürlük mücadelesini fitne olarak niteleyen Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a “Mısır halkı zafer kazandığında senin de sonun gelecek” cevabını verdi. Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri de Suud Kralının yanında yer aldı.

Mısır halkının özgürlük mücadelesini “fitne”olarak niteleyen ve darbecilerin yanında olduklarını açıkça bildiren Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’e İhvan’dan hemen cevap geldi. İhvan’ın cevabında, “Suudi Arabistan Kralı çok biliyor ki, Mısır halkı zafer kazandığında onun da sonu gelecektir” denildi.

İhvan liderlerinden Salah Sultan, Kral Abdullah’a verdiği cevapta, “Senin pis ellerin Mısırlıların kanları üzerindedir” dedi.

SUUDİ KRALI ABDULLAH NELER DEMİŞTİ?

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, "Mısır'ı teröre karşı savaşında desteklediğini" açıklayarak, "Mısır'ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır'la birlikte duruyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mısır'ın seçilmiş ilk lideri Muhammed Mursi'yi görevden alan askeri darbe yönetimine daha önce 5 milyar dolarlık yardım sözü veren Suudi Arabistan Kralı Abdullah, darbe karşıtlarına yönelik katliamla uluslararası toplum tarafından sertçe eleştirilen orduya verdiği destek mesajında, "Tüm dürüst Mısırlı ve Arap insanlarını, Muslüman ve Arap tarihinin ön sıralarında yer alan bir ülkeyi istikrarsızlaştırmak çabalarına karşı tek yürek, yek vücut olmaya çağırıyorum. Mısır'ın istikrarı, kin dolu insanlarca hedef alınıyor. Mısır'ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır'la birlikte duruyoruz" ifadelerini kullandı.

BAE VE ÜRDÜN'DEN DE SİSİ'YE DESTEK

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’in, “Mısır’ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır’la birlikte duruyoruz” açıklamasını destekledi.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA’da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Nasır Cude, ülkesinin ve Ürdün Kralı Abdullah’ın, “kardeş Mısır”ın yanında yer aldığı ve Suudi Arabistan Kralının açıklamalarına destek verdiğini belirtti.


Kral Abdullah'tan katliama destek
Suudi Arabistan Kralı Abdullah, şiddet olaylarında ülkesinin teröristler karşısında Mısır'ın yanında yer alacağını söyledi. (HABERİN DEVAMI)

6610.jpg