BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dar gelirli öğrenciler için kermes

Bir hafta boyunca açık kalacak olan kermesten elde edilecek gelirin dar gelirli öğrencilerin eğitimlerine harcanacağı belirtildi.

Abone ol

Ankara`nın Şereflikoçhisar ilçesinde faaliyet gösteren Yağmur Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla kermes düzenledi.

Bir hafta boyunca açık kalacak olan kermesten elde edilecek gelirin dar gelirli öğrencilerin eğitimlerine harcanacağı belirtildi.


Şereflikoçhisar Müftüsü Hüseyin Can`ın yaptığı duanın ardından kermesin açılışını, Kaymakam Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ve eşleri ile birlikte yaptı.


Eğitimin her zaman bu tür etkinliklerle desteklenmesi gerektiğini söyleyen Kaymakam Hasan Kürklü, eğitime verdikleri destekten dolayı dernek yöneticilerini kutladı. Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ da, yapılacak olan bu tür etkinliklerde belediye olarak her zaman yardımcı olacaklarını söyledi.
Kermeste elde edilecek bütün gelirin ekonomik durumu yerinde olmayan çocukların eğitimlerinde kullanılacağını söyleyen Şereflikoçhisar Yağmur Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasemin Ören, kermeste satılacak olan ürünlerin tamamen üyeleri ile gönüllü insanlar tarafından karşılandığını kaydetti.
Ören, `Dernek olarak hemen hemen her yıl bu tür etkinlikler yapıyoruz. Özellikle çocuklarımızın eğitimi için yapılan bu kermes ayrı bir anlam kazanıyor. Burada elde edilen gelir okumak isteyip de, ekonomik durumu yerinde olmayan çocuklarımızın eğitim masraflarına harcanıyor.` diye konuştu. Atatürk Parkı`nda açılan ve bir hafta boyunca açık olacak olan kermeste, pasta, börek, ev yemekleri, giyim ve hediyelik eşya satılacak.