BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Damadı öldürdüler gelini ise...YOK ARTIK

İki aile arasında kız kaçırma yüzünden başlayan husumet, düğün günü çatışmaya dönüştü. Damat ve amcasını öldüren saldırganlar gelini de kaçırdı.

Abone ol

İstanbul Kağıthane'de yaşayan Bitlisli iki farklı aşirete mensup Erkan Bayat ve Şehriban Icıl birbirlerine gönül verdi. İki ailenin de karşı çıkmasına rağmen gençler kaçarak evlenmek istedi. Bunun üzerine aileler gençlerin nişanlanmasına izin vermek durumunda kaldı.

3 Ağustos Pazar akşamı İstanbul'da kına gecesi düzenlendi. Fakat yine iki aileden bu evliliğe karşı çıkanlar oldu. İlk anlaşmazlık, başlık parası yüzünden yaşandı. Erkek tarafı Icıl'ın ailesine 20 bin lira ödedi. Yine de tartışmalar bitmedi. Amcaoğullarından birinin kendisine aşık olduğunu, büyük ağabeyinin de ona destek verdiğini savunan Şehriban Icıl, kınadan sonra evlenmek için ikinci kez Erkan Bayat'a kaçtı. Çiftin önceki akşam saat 19.00 sıralarında Kağıthane'de düzenlenen düğünlerini basan ağabeyi ve amcaoğulları, Şehriban Icıl'ı kaçırmak istedi. Ancak kavga çıkıp salona polis çağrılınca salon ve çevresinden uzaklaştılar. Düğüne kısa bir ara verildikten sonra gelin Şehriban Icıl, damat Erkan Bayat, 63 yaşındaki babası Mehmet Piran Bayat ve damadın amcası ile amca çocukları saat 20.00 sıralarında fotoğraf çektirmek için düğün salonunun yakınındaki bir fotoğraf stüdyosuna gitti.

EVLERİNİ BOŞALTMIŞLAR

Gelinin 26 yaşındaki büyük ağabeyi ile iki amca çocuğu bu kez fotoğraf stüdyosunu basıp genç kızı götürmek istedi. Damat ve yakınları karşı çıkınca saldırganlar silahlarını çekerek kurşun yağdırdı. Damat Bayat, babası Mehmet Piran, amcası Celal, amca çocukları Salih ve Şemsettin Bayat kurşunların hedefi oldu. Yoldan geçen bir kadın da yaralandı. Saldırganlar Şehriban Icıl'ı araçlarına bindirerek kaçtı. Erkan Bayat ve amcası Celal Bayat hastanede hayatlarını kaybetti. Zanlıların olaydan bir hafta önce izlerini kaybettirmek için yaşadıkları evi boşalttıkları ortaya çıktı.