BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Cüppeli: PKK kafir bir örgüttür!

Her ay toplumun değişik kesimlerinden konukları ağırlayarak adından sözettiren 2023Türkiye Platformu Eylül ayında kamuoyunun yakından tanıdığı Cübbeli Ahmet Hocayı ağırladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Sohbetlerinde vatan ve millet gibi kavramlara da yer veren İsmailağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca 2023 Lider Ülke Türkiye Platformunun düzenlediği toplantıya katıldı.

Her ay düzenlediği konulu kahvaltılarla Türk Milliyetçiliğinin görüşlerini toplumun farklı kesimleri ile buluşturan 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu Eylül ayı toplantısı Kavacık Limak Otel’de yapıldı.

Toplantının takdim konuşması 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu Dönem Başkanı Atilla Çakar tarafından yapıldı. 2023Lider Ülke Türkiye Platformunun fikirleri ve faaliyetlerinin tanıtıldığı slayt gösterisinden sonra sohbete geçildi.

VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR 

Sohbetin ilk bölümünde İslamda Vatan sevgisi, millet ve milliyetçilik teması işlendi. Bu kavramların çok önemli olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca Vatan sevgisi imandandır hadisi ile sözlerine başladı ve bu hadisin mevzu olduğunu söyleyenlerin aksine manası hadistir dedi. Vatan yoksa namaz, oruc, hacc,zekat kurban gibi ibadetlerin gerçekleşemeyeceğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca Milliyetçi Hareketin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’e büyük saygı duyduğunu, defalarca görüştüğünü,Türkeş’in dine ve din adamlarına gösterdiği sevgiye tanıklık ettiğini ifade etti.

Türkeş’le bir anısını da paylaşan Cübbeli Hoca Türkeş’in kendisi hakkında tutulan bir raporu haber verdiğini belirtti.

DOĞU TÜRKİSTAN DAVASI İMANIMIZDIR

Ülkücülerin Ehli Sünnete bağlı tertemiz Müslümanlar olduğunu belirten ve İrancı,Selefi akımlara karşı arasına mesafe koyduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca konuk olduğu bu toplantı vesilesiyle Ülkücüleri daha yakından tanıma imkanı bulduğunu ifade etti.

Ülkücülere ameli zayıf diyenlerin itikadında bozukluk var diyen Cübbeli Ahmet Hoca Doğu Türkistan ve Kerkük’te yaşanan zulümlerin görmezden gelinmesine tepki gösterdi.
Doğu Türkistan davası dinimiz, imanımızıdır diyen Hocaefendi Doğu Türkistana gitmeyi çok istediğini ama güvenlik sorunu sebebiyle bu hayalini henüz gerçekleştiremediğine de değinen Cübbeli Ahmet Türk Milletinin İslamın sancaktarı olduğunu belirtti.

Bir sonraki bölümde devlet ve devletin öneminin tartışıldı. Cübbeli Ahmet Hoca devletin önemine vurgu yaptı. İslama hizmette sahabeden sonra en büyük payın Osmanlıya ait olduğunu Osmanlının Türk olduğunu söyleyen Ahmet Mahmut Ünlü Türk Milletinin İslama bağlılığına değindi ve İslama en büyük hizmeti Türk Milleti yapmıştır, bizim atalarımız Salih insanlardır bu salat torunlarına da geçmiştir dedi.

Ahmet Yeseviden atamız diye bahseden Cübbeli Ahmet milliyetçiyiz çünkü milletimiz sahabeden sonra İslama en büyük hizmeti gerçekleştirmiş olan millettir dedi.

Giresun Görele’li olduğunu aslen Buhara’dan Görele’ye geldiğini söyleyen Ahmet Mahmut Ünlü soyunu araştırmak istedğini ama ne yazık ki gerekli kayıtlara ulaşamadığını söyledi ve Soyumuzu Öğrenmek İçin Kampanyalar Başlatmalıyız dedi ve bu fikri için destek istedi. Bu vatanın bölünmemesi noktasında hassasiyeti olan herkese gönülden yakın olduğunun altını da çizen Cübbeli Ahmet ne şucuyuz nede bucu. Hak neredeyse oradayız dedi.

PKK KAFİR BR ÖRGÜTTÜR

Çözüm sürecine dair sorulan bir soru üzerine PKK kafir bir örgüttür Allah ve Resulüne inanmayan, saygı göstermeyen bu örgütle görüşmenin anlamıda yararı da yoktur dedi.

Dinlerarası Diyaloga karşı olduğunu sadece din adamları arasında bir diyalog olabileceğini söyleyen Cübbeli Ahmet Fetullah gülen hocaefendi alimdir,zahittir,milliyetcidir.Şahsı hakkinda asla beyan degisikliğim yoktur dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca’dan sonra söz alan 2023 Türkiye Platformu üyeleri Türk Milliyetçiliğinin ırkçılığı reddettiğini ve Türk kültürünü esas aldığını ifade ettiler. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların zorluğuna dikkat çeken Platform üyeleri bu süreçte din adamlarına da büyük görev düştüğünü, iktidarın camileri kendi siyasetine alet ettiğini belirttiler.

Toplantının sonunda 2023 Türkiye Platformu Dönem Başkanı tarafından kendine takdim edilen plaketi alan Cübbeli Ahmet Hoca başta tereddüt ettiği bu toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Toplantı bitiminde bir açıklama yapan 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu MHP MYK üyesi ve 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu üyesi Erol Gül'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve sonuna kadar Erol Gülün yanında olduklarını belirttiler.

Kaynak: http://www.gazete2023.com/haber/6094/2023turkiye-platformu-cubbeli-ahmeti-konuk-etti.html