BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.467,19
HABER /  DÜNYA

İngiliz gazetesinde İsrail'i çıldırtacak yorum

İngiliz Gazetesi böyle yorumladı. Suriye anlaşmasının en çok İsraillileri kızdırdığını öne sürdü.

Abone ol

İngiliz Independent gazetesi Suriye anlaşmasının en çok İsraillileri bozduğunu yazdı. Gazetenin iddiasına göre İsrail olası Suriye savaşını İran için bir deneme olarak görüyordu. Ancak Obama'nın anlaşmayı seçmesi İsrail'in ABD amigolarını şoke etti.

Independent gazetesinin başyazısı İsraillileri kızdıracak yorumlarla yüklü. ABD ve Rusya arasında Suriye'nin kimyasal silah stokunun tasfiye edilmesine dair anlaşmayı barış için şans olarak niteleyen gazete, merceği İsrail'e tuttu.

İSRAİL AMİGOLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Başyazıda anlaşmanın İsrail için şu yorum yapıldı;

"Suriye'nin İran için bir deneme olmasını açıkça uman İsrail ve ABD'deki amigoları hayal kırıklığına uğradı. Daha şimdiden Barack Obama'yı yatıştırma politikası uygulamakla suçluyor ve Hitler'le anlaşma yapan İngiltere Başbakanı Neville Chamberlain'e benzetiyorlar. Bir başka deyişle, savaş çığlıklarını bastırmak kolay olmayacak. Özellikle uzlaşma yolunda gitmezse'

ESAD ZAYIFLADI

Suriyeli bir bakanın uzlaşmayı 'büyük bir zafer' diye tanımladığını hatırlatan Independent, aslında son haftalardaki gelişmelerin Beşar Esad rejimini zayıflattığını belirtiyor. Gazete, birkaç hafta önce cephedeki başarılarıyla muhalifleri destekleyen Batılı ülkeleri sıkıntıya sokan Beşar Esad rejimine, İsviçre'de kendi kaderi üzerinde yapılan tartışmalarda danışılmaya bile gerek görülmediğini söylüyor.

ESAD'IN AKLI VARSA...

Gazete şöyle devam ediyor;

'Beşar Esad'ın buradan kazandığı şey bir infaz ertelemesi. En azından gelecek yıla kadar. Eğer biraz aklı, mantığı varsa bu fırsatı hiçbir tarafın yakın vadede kazanmayı umamayacağı çatışmayı müzakereler yoluyla çözmek adına ciddi bir teklif sunmak için kullanır. İsyancıların tarafındaki pek çok savaşçı, en büyük kazananın Sünni cihatçılar olduğu bir savaşa hiç girmemiş olmayı diliyor. Diğer yandan pek çok kişi, Esad ve gangsterlerini kötünün iyisi olarak görüyor. Önümüzdeki aylar, Esad ve isyancı güçlere karşı çıkan Suriyeliler'in sesini duyurması için bir fırsat sunuyor. Bu fırsat çok büyük olasılıkla bir kez daha gelmeyecek'