BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Arkın'a 'filmleri yatakta çekelim' teklifi

Yeşilçam'ın ünlü isimleri, yapımcı ve yönetmenlerden aldıkları ilginç teklifleri anlattı

Abone ol

‘Cinemasco’ adlı sosyal paylaşım sitesi Yeşilçam’ın ünlü oyuncularının, erotik sahnelerle imtihanını ‘Ünlüler Anlatıyor’ adlı röportaj serisiyle takipçileriyle paylaşıyor.

Aydemir Akbaş, İzzet Günay, Türkan Şoray ve daha birçok ünlü isim, yapımcı ve yönetmenlerden aldıkları ilginç teklifleri anlattı

"FİLMLERİ YATAKTA ÇEKERİZ"

Usta oyuncu Cüneyt Arkın, zor durumda kaldığı bir dönemini fırsat bilerek erotik filmlerde oynaması için kendisine gelen teklifin hikâyesini şöyle anlatıyor: “Malkoçoğlu filminin bir sahnesinde, saray balkonundan atımın sırtına uçtum. At kaçınca yere çakıldım. Sol bacağım felç oldu. Levent’teki evi yeni almıştım. Borç içindeydim. İki faizci patron evime gelip, ‘Madem yataktan çıkamıyorsun; filmleri yatakta çeker, seni de zengin ederiz’ dedi. Seks filmleri çekilecekti. ‘Güle güle beyler’ dedim.”

"UZUN DONUNDAN BIKTIK DEDİLER"

Yeşilçam ’ın usta isimlerinden Aydemir Akbaş, dönemin şartlarını “Sinemaya bir süre ara vermiştim. Bu sürede tiyatroya döndüm, seks komedileri başlayınca bizleri buldular. Bu filmlerde oynarken hiç tereddüt etmedim. Pornonun ne, seks komedisinin ne olduğunu bilmeyen hıyarlar var. Bana servet döktüler donumu çıkarmadım. Yapımcılar ‘Senin bu uzun donundan bıktık’ dediler, aldığım ücretin 5 katını verdiler; yine donumu indirmedim” diyor.

"BANA ÖYLE SENARYOLAR GELECEKTİ Kİ"

Türk Sineması’nın ‘Sultan’ı Türkan Şoray, seks furyasına halk arasında çok konuşulan ‘Şoray Kanunları’ndaki ‘Sevişmez, öpüşmez’ maddesiyle karşı koymuştu. Ticari kaygılarla erotik film çekildiğini ve toplumun yapısından dolayı o sahnelerden kaçtığını söyleyen Şoray, “Sinemaya ilk girdiğim yıllarda kural koymasaydım bana öyle senaryolar gelecekti ki, aşırı şeyler isteyeceklerdi. Bu nedenle sevişmez, öpüşmez kurallarını koymuştum. Ne olursa olsun toplumun değer yargıları var, muhafazakâr bir toplum içerisindeyiz. İster istemez böyle düşünüyordum” diyor. Usta oyuncu ‘Mine’ adlı filminde Cihan Ünal’la olan sevişme sahnelerinde bu tabusunu yıkmıştı.

"HALKIMIZA AYIP OLUR"

60’lı yılların yakışıklı jönü İzzet Günay o dönemi şöyle açıklıyor: “70’lerde seks furyası başladı. Ekonomik sıkıntı çekiyorduk. Sonra düşündüm bu tarz filmler bana yakışmaz, hem de ‘Halkımıza ayıp’ diyerek kabul etmedim.” (Ebru Ayaz/Habertürk)