BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı'ndan Kaşıkçı açıklaması 'Bulgular örtüşüyor'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "BM rapörtörünün Cemal Kaçıkçı açıklaması Türkiye'nin bulguları ile örtüşüyor. Kaşıkçı ile ilgili adalet istemeye devam edeceğiz" dedi.

Abone ol

İSTANBUL'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler yetkilileri konu ile ilgili raporlarını dün açıkladı.

BM’nin yaptığı uluslararası soruşturma sonucu hazırlanan raporda İstanbul’da işlenen cinayetin 'Suudi Arabistan devlet yetkilileri tarafından' planlandığı aktarıldı. Soruşturmaya öncülük eden BM İnsan Hakları Araştırmacısı Agnes Callamard, “Kanıtlar Suudi Arabistan devleti yetkilileri tarafından daha önceden planlanarak acımasızca işlenmiş bir cinayet olduğunu gösteriyor. Gazeteci Cemal Kaşıkçı planlı bir şekilde vahşice öldürüldü” dedi.

Rapora hatırlatmada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yürütülen BM soruşturmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Altun, "Türkiye'nin bulguları BM raportörünün sonuçlarıyla benzer. Kaşıkçı vakası konusunda şeffaflık olmaması endişe uyandırıcı. Bu durum Suudi yetkililerin güvenilirliğine zarar veriyor. Suudi yetkililer planlı bir cinayetle Türkiye'de Kaşıkçı'yı öldüren katilleri iade etmeli" ifadelerini kullandı.

BM: Kaşıkçı planlanarak vahşiçe öldürüldü